2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A fizika mindenkiéForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-13 05:31:28
“A fizika mindenkié” mottóval került megrendezésre május 9-én az elsõ földesi természettudományos kísérletbemutató verseny a Karácsony Sándor Közösségi Házban.

A jelentkezõ 9 elõadó az óvodás-általános iskolás korosztályból került ki. A gyerekek nagy izgalommal mutatták be és magyarázták meg a jól begyakorolt természettudományos jelenségeket a lélegzõ sörösüvegtõl az éghetetlen zsebkendõig. A versenyzõk értékelésekor a zsûri egyik tagja, Kamenyiczki Ármin (a jokiserlet.blogspot.com egyik ötletgazdája) kiemelte, hogy szükség van a világnak kutatókra-felfedezõkre, és nagyon fontos minél korábban elkezdeni az ismerkedést a természettel, a nagy természettudósok életrajza jól példázza ezt.

A zsûri végsõ értékelése szerint mindegyik jelenség bemutatója megérdemelte az elsõ helyezést, így az élmények mellett apró ajándékokkal térhettek haza a gyerekek. A versenyt megelõzõ hónapokban 36 kísérletet bemutató, 3 alkalmas elõadássorozaton vehettek részt az érdeklõdõ gyerekek és felnõttek, ahonnan motivációt és ötleteket szerezhettek. Reméljük a földesi példa követõkre talál, mert nem tudhatjuk, hogy hol rejtõznek közöttünk a jövõ Nobel-díjasai.

“Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, mûveltebbé, derekabbá tenni. (Karácsony Sándor)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!