2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Pogácsás: adottak az önkormányzatok mûködésének jövõ évi feltételeiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 13:36:29
Az önkormányzatok örömmel nyugtázzák, hogy a költségvetés tervezete szerint a jövõ évben adottak a települések mûködtetéséhez szükséges feltételek – jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelõs államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna mûsorában.

Pogácsás Tibor azt követõen nyilatkozott errõl, hogy a büdzsé beterjesztése elõtt a Belügyminisztérium egyeztetett a helyhatóságokkal az önkormányzatoknak jutó jövõ évi forrásokról.

A politikus hangsúlyozta, hogy minden olyan nagy elosztási rendszer esetében, mint amilyen az önkormányzati rendszer is, egyeztetés nyomán alakulnak ki a költségvetés végsõ számai.

Hozzátette: ugyan a tanácskozáson voltak véleménykülönbségek, de az önkormányzatok képviselõi örömmel vették, hogy a büdzsé biztosítja a mûködtetéshez szükséges pénzt, a fejlesztéseket pedig uniós, illetve hazai pályázati források szolgálják. Utóbbira példa az a 3,5 milliárd forintos keret, amelyet jövõre kisebb karbantartásokra, felújításokra fordíthatnak a települések – mondta.

Ugyanakkor a kormánynak az a törekvése, hogy a jövõben, ha ezt a gazdaság állapota lehetõvé teszi, magában a büdzsében is szerepeljen az önkormányzatok által szabadon felhasználható fejlesztési forrás – közölte Pogácsás Tibor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!