2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Börtönt kérnek az ebesi brókerreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 13:53:29
Továbbra is elõzetesben van a csalássorozat vádlottja.

Vonzó hozam ígéretével 2,1 milliárd forintot csalt ki összesen 551 sértettõl az a jelenleg is elõzetes letartóztatásban lévõ ebesi férfi, akivel szemben különösen nagy kárt okozó, üzletszerûen elkövetett csalás bûntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség. Dr. Pocsai Edit megyei fõügyész arról tájékoztatta a Naplót, hogy a vádhatóság letöltendõ börtönbüntetést, közügyektõl eltiltást kér K. Sándorra, akit ráadásul végleg eltiltana attól, hogy gazdálkodó szervezetet vezessen, vagy felügyelõ bizottsági tagságot töltsön be.
Meg sem próbálta…

A helyi futballcsapat tulajdonosaként is feltûnõ K. Sándor (41) 2011 decembere és 2013 októbere között három céget alapított, majd rendszeres és jogtalan haszonszerzési céllal befektetési szolgáltatási tevékenységnek minõsülõ szerzõdéseket kötött a nevükben úgy, hogy nem is volt engedélye. – Több dologgal is megtévesztette ügyfeleit. Így például az egyik cége a nyilvántartásában biztosítás közvetítõi tevékenység végzésére jogosult alkuszként szerepelt, ám K. Sándor ezt úgy állította be, mintha professzionális, hatósági engedélyekkel rendelkezõ piaci szereplõ volna. Továbbá úgy ígért magas éves, negyedéves, havi hozam- és kamatfizetést, hogy a szerzõdésekben rögzített portfóliókezelési tevékenységre nem volt jogosult, valós befektetéseket nem végzett – közölte Pocsai Edit. K. Sándor az ügyészségi tájékoztatás során magukat a bûncselekmény-sorozathoz felhasznált közvetítõket is tévedésbe ejtette.

A sértettek polgári jogi igényének, illetve a vagyonelkobzás biztosítása érdekében a bíróság 864 millió forint erejéig zárolta a férfi magánvagyonát, illetve a vele összefüggõ cégek ingatlan- és ingóvagyonát. Ehhez kapcsolódva az ügyészség indítványozta azt is, hogy vegyék zár alá a társaság vezetõ tisztségviselõinek magánvagyonát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!