2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szita Károly (Fidesz-KDNP) szerint az önkormányzatok elengedik az iparûzési adót a háziorvosoknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-15 11:27:46
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere szerint az önkormányzatok felmentést fognak adni a helyi iparûzési adó megfizetése alól a háziorvosi praxisoknak.

A polgármester az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülése elõtt úgy fogalmazott, “az a minimum”, hogy ezzel a lehetõséggel az alapellátást segítsék. Jelezte, Kaposvár el fogja engedni a helyi iparûzési adót a háziorvosoknak, és bízik benne, hogy így jár el a többi város is.

Zombor Gábor egészségügyért felelõs államtitkár a héten jelentette be, hogy egyebek mellett a helyi iparûzési adó alóli mentesség lehetõsége és a praxisvásárlás könnyítése is szerepel a kormány által elfogadott alapellátási törvénytervezetben.

Szita Károly az önkormányzatok jövõ évi finanszírozásával kapcsolatban azt mondta, a jövõ évi költségvetési javaslat biztosítja a mûködést, az induló uniós források lehetõvé teszik a fejlesztést, továbbá az önkormányzatok meg tudnak felelni azon jogos elvárásnak, hogy ne kelljen hitelhez folyamodniuk.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének csütörtökön kezdõdõ hódmezõvásárhelyi közgyûlésén szó lesz az egészségügyrõl, az oktatásról, a szakképzésrõl, az uniós fejlesztésekrõl, a közmûcégekrõl és a közbiztonság helyzetérõl – mondta el Szita Károly.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!