2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A hétvégén is folytatódik az esõs, változékony idõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-15 11:37:02
A következõ napokban is folytatódik a változékony idõjárás. A több-kevesebb napsütés mellett több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A hét végére viszont némileg erõsödik a nappali felmelegedés is, vasárnap néhol 25 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos, középtávú elõrejelzésük szerint pénteken hajnalban intenzív esõzés kezdõdik. Napközben a felhõ- és csapadékzóna lassan északkelet felé vonul az északkeleti megyéket az esti órákban éri el. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 8-14 fok között változik, de az Északi-középhegység völgyeiben 5 fokig is hûlhet a levegõ. A legmagasabb hõmérséklet 15-21 fok között várható, nyugaton lesz hûvösebb, keleten pedig melegebb.

Szombaton kezdetben erõsen felhõs vagy borult idõ várható, majd a délelõtti óráktól észak felõl csökken a felhõzet, kisüt a nap. Délelõtt az ország déli felén több helyen valószínû esõ, zápor, majd délután megszûnik a csapadék. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Nappal 19-24 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett néhol – elsõsorban északkeleten és nyugaton, északnyugaton – záporesõre, egy-egy zivatarra is számítani lehet. Több helyen megerõsödik a szél is. A minimumhõmérséklet általában 8-13 fok között, a maximumhõmérséklet 19-25 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!