2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Minden második önkormányzat indult az Emmi ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázatánForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-17 16:16:41
Csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegû pályázatán – közölte a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára egy X. kerületi általános iskolában tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Czibere Károly a Kõbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvû Általános Iskolában azt hangsúlyozta: a kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években. 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt.

Az államtitkár közölte, idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülõ fiatalok ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre. Az újabb emelésnek köszönhetõen idén a szünidõben is ingyenesen étkezõ gyermekek száma legalább 130 ezerre nõhet – mondta Czibere Károly.

A pályázati kiírás szerint Balog Zoltán miniszter június 3-áig dönt a pályázatok elbírálásáról, a támogatások odaítélésérõl.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a szeptemberi kötelezõ óvodáztatás bevezetése miatt jelentõsen kiterjesztik az évközi ingyenes étkezést. Eddig 92 ezer óvodás és bölcsõdés vett részt az ingyenes közétkeztetésben, ez a szám õsztõl 320 ezerre nõhet. Az a cél, hogy a késõbbiekben az alsó és felsõ tagozatos általános iskolásokra is kiterjesszék az ingyenes étkezést.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP) X. kerületi polgármester elmondta: tavaly Kõbánya a tárcától eredetileg 3 millió forint támogatást kapott a nyári szociális gyermekétkeztetés biztosítására, végül azonban a minisztérium utólagos támogatásának köszönhetõen 100 százalékban tudta finanszírozni a gyermekek étkeztetését. Idén az önkormányzat 4,7 millió forint támogatást szeretne elnyerni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!