2021. március 3. Szerda, Kornélia.
 
Boltzár: a péntek az új vasárnapForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-27 16:09:03
Jelentõsen nõtt az üzletek bevétele csütörtökön és pénteken a vasárnapi boltzár miatt, a vasárnap is nyitva tartó kis családi üzletek pedig sokat nyertek az intézkedésen.

Jelentõsen átrendezte a vásárlói szokásokat, de összességében nem vetette vissza a kiskereskedelmi forgalmat az üzletek kötelezõ vasárnapi zárva tartása - írja a Népszabadság szerdai száma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közölt, a hivatalhoz bekötött pénztárgépek adatai alapján.

Hétköznap vásárolunk

A vasárnapi forgalom jelentõsen csökkent, átlagosan a felére-harmadára esett a korábbi idõszakhoz viszonyítva. Míg az év elején még 11-14 milliárd forintot hagytak a vásárlók az üzletek pénztárainál a hét utolsó napján, addig március végétõl öt-hatmilliárdra zuhantak a vasárnapi költések.

Csütörtökön és pénteken azonban jelentõsen nõtt a forgalom: miközben korábban ezen a két napon átlagosan 20-25 milliárd forintot költöttek el a vevõk, addig a március közepén életbe lépett vasárnapi zárva tartás nyomán a forgalom 30 milliárd körüli szintre emelkedett. Mindezek eredményeként a kiskereskedelmi költés összességében nem változott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!