2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az uborka 7 lenyûgözõ hatása. Ezért egyél minden nap belõle!Forrás: filantropikum.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-27 14:43:59
Már kapható friss kerti uborka a piacokon, igaz melegházakban termettek, de jobb, mint az egész évben beszerezhetõ kígyóuborka. Ennek a finom zöldségnek számtalan jótékony hatása van a szervezetre. Íme ezek közül 7 darab.

1. A legjobb hidratáló

Ez annak köszönhetõ, hogy az uborka 90 százalékban vízbõl áll. Olyan, mintha meginnánk egy pohár vizet, csak még finom íze is van.

2. Megszünteti a rossz leheletet

Sokkal gyorsabban biztosít üdébb leheletet, mint a mentolos terméket. Egy szelet uborkát tegyünk a nyelvünkre, hagyjuk pár másodpercig rajta, és kész is. A kellemetlen szagot okozó baktériumok fel is szívódtak.

3. Segít a rákos megbetegedések kezelésében

Az uborkában három olyan elem is megtalálható, amely bizonyítottan hozzájárul ahhoz, hogy a mellrák, a petefészekrák és a prosztatarák esélye csökkenjen. Ez a lariciresinol, a , pinoresinol és a secoisolariciresinol.

4. Gazdag vitaminforrás

A zöldségben rengeteg A-, B-, C-vitamin van, ez segít az immunrendszer erõsítésében, a bõr egészségének megõrzésében, és abban is, hogy teli legyünk energiával.

5. A cukorbetegnek is jó

Az uborka egy hormont is tartalmaz, amely a hasnyálmirigy számára nagyon fontos, így az inzulint gyorsabban és hatékonyabban tudja felhasználni a szervezet.

6. Védi az agyat

Az uborkában rejlõ fisetin nevû flavonoid nagyon jó hatással van az agyi funkciókra, fõképp a memóriára, és a szellemi frissesség megõrzésében is nagy szerepet játszik. Egereken végzett kísérletek azt mutatták, hogy fisetin javítja a memóriát és a tanulási képességeket, így az Alzheimer-kór ellen is remek.

7. A legjobb fogyókúrás zöldség

Mivel már említettük, hogy az uborka 90 százalékban vízbõl tevõdik össze, így jobb fogyókúrás zöldséget nem is lehet elképzelni. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, viszont sok benne a rost, így az emésztés beindítására minél több uborkát fogyasszunk. A székrekedést is megszünteti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!