2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A kormány költekezési tanácsokat ad a Szép-kártyásoknakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-29 08:11:38
Május 31-ig lehet elkölteni a Szép-kártyákról a 2013-ban utalt összegeket, összesen még másfél milliárd forint van rajtuk. A kormány elmondja, hogyan lehet gyorsan megszabadulni a pénztõl.

A Szép-kártyák három zsebében a 2013-ban feltöltött 67,8 milliárd forintból még 1,47 milliárd forint várja, hogy tulajdonosaik valamilyen szabadidõs tevékenységre, szállásra, éttermi fogyasztásra elköltsék a május 31-ig hátralévõ napokban, figyelmeztet közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kártyakibocsátó bankok a lejárt összeget visszautalják a munkáltatóknak.

Mindenki ellenõrizze az egyenlegét!

A tárca ösztönöz mindenkit arra, hogy ellenõrizze egyenlegét a kibocsátó bank honlapján, és ha van még a kártyáján 2013-ban kapott összeg, azt a fennmaradó idõben költse el. Az NGM tanácsokat is ad a költekezéshez.

Tessék étterembe menni!

A vendéglátás- és a szabadidõzsebben lévõ pénz elköltése viszonylag egyszerû feladat,

írja a minisztérium, hiszen az elõbbirõl az ország több ezer éttermében, utóbbiról pedig rendkívül sokféle szabadidõs szolgáltatónál (például színházban, múzeumban, fesztiválon, koncerten, uszodában, fitneszteremben) lehet fizetni. A szálláshelyeken, gyógyfürdõkben és strandokon gyakran mód kínálkozik mindhárom zseb használatára.

Át lehet csoportosítani

A kártyaszabályzat lehetõvé teszi, hogy a tulajdonos az étkezési és rekreációs zsebekbõl a szálláshelyzsebbe csoportosítsa át az ott lévõ pénzét, ami megkönnyítheti a 2013-as zsebek kiürítését, emlékeztet a tárca.

Most kell nyaralást foglalni

Azoknak a kártyabirtokosoknak, akiknek a szálláshelyzsebben lévõ keret elköltésére a most következõ hétvégén már nincs lehetõségük, a kormány azt tanácsolja, foglaljanak le egy késõbbi nyaralást interneten,

vagy vásároljanak egy késõbb igénybe vehetõ vouchert (szállodai szobautalványt).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!