2024. április 24. Szerda, György.
 
Szeptemberre derül ki, milyen illetékek csökkennekForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-08 11:09:16

Szeptemberre állhat össze a javaslatcsomag, hogy a közigazgatási rezsicsökkentés részeként mely díjakat, illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg - mondta Belányi Márta, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelõs helyettes államtitkára az M1 szombat reggeli mûsorában.

Belányi Márta jelezte, az a cél, hogy a jövõ év januárjától már az új díjakat kelljen fizetniük a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak. Kitért arra is, hogy jelenleg mintegy 4000-féle hatósági eljáráshoz fele ennyiféle díj tartozik.

A helyettes államtitkár azt mondta: a kormány péntektõl konzultációt indított, amelyen a magánszemélyek és a vállalkozások is 4-4 csökkentendõ vagy eltörölendõ elemet jelölhetnek meg egy kilences listán, illetve saját javaslatot is tehetnek.



Csütörtökön Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter azt mondta, június 5-tõl augusztus 6-ig konzultációt tart a kormány arról, hogy mely díjak csökkenjenek, szûnjenek meg. Véleményt mondani személyesen a járási hivatalokban vagy a kormányhivatalok honlapján lehet - tájékoztatott a miniszter, aki a kormány által mérsékelni javasolt díjak közül példaként említette

  • a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésének költségét,
  • az ellopott gépjármû forgalomból kivonásának díját
  • és az ellopott igazolványok pótlásának összegét.

2016-ban már 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt terveznek a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!