2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Itt a Tesco legújabb dobásaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-09 16:36:18
Júniustól 1-jétõl 33 Tesco-áruház reggel hat óra helyett már ötkor kinyit. Több budapesti Tescóban már hajnalban lehet vásárolni, és 5-kor nyit a békéscsabai, az egri, a debreceni, a hatvani, kaposvári, a pécsi és a nyíregyházi Tesco is. Egyébként többi multi gondolkodik a hajnali nyitáson. És van egy Spar-bolt, amelyik rávert a Tescóra is.

A vasárnapi boltzár bevezetése óta keresik a kiskapukat az üzletláncok, és a törvény adta lehetõségekkel élve próbálják megtartani vásárlóikat.

Lépett a Tesco

Azért döntött a nyitva tartás meghosszabbítása mellett a Tesco, mert a vásárlóik ezt kérték tõlük – közölte az áruházlánc sajtóosztálya. A reggel 5 órakor nyitó üzletek elsõsorban a belvárosban és a lakótelepek közelében, a pályaudvarnál, illetve a tömegközlekedési csomópontok közelében találhatók.

Most 37 Tesco-áruház nyitvatartási idején módosítottak, ezek között hipermarketek és Expressz-üzletek is vannak.

Lehetséges a korai nyitás

A CBA-nál a nyitvatartási idõt az üzletet mûködtetõ franchise-partner határozza meg, közölte az Origóval Fodor Attila. A CBA kommunikációs igazgatója szerint ebben nincs központi iránymutatás.

A CBA egyelõre csak gondolkodik a hajnali nyitáson

Fotó: Polyák Attila - Origo

A vasárnapi boltzár óta a CBA boltjait fõleg pénteken, szombaton és hétfõn rohamozzák meg a vásárlók. Az Auchan és a Spar is ugyanezeken a napokon tapasztal erõsebb forgalmat a március 15-i vasárnapi boltbezárások óta. Arra a kérdésre, hogy lesz-e olyan CBA-bolt, amelyik hajnali 5-kor kinyit majd, Fodor Attila csak annyit válaszolt: lehetséges.

A kutak nyitva vannak mindig

Az Auchan azt közölte az Origóval, hogy átgondolják, õk is éljenek-e a törvény adta lehetõségekkel, és reggel 5-kor kinyissák a boltjaikat. Most az Auchanok többsége 6-tól 22 óráig vagy 7-tõl 22 óráig tart nyitva.

Az Auchan is mérlegeli a hajnali nyitás lehetõségét

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Vevõcsalogatóként az Auchan február eleje óta csütörtökönként indítja legújabb akcióit, és ez számos vevõt már aznap vásárlásra buzdít.

A 17 Auchan önkiszolgáló benzinkútja vasárnap is nyitva tart.

A Lidl a Balatonra koncentrál

A Lidl üzletei reggel 7 és este 10 között várják majd a vásárlókat, vagyis az eddiginél fél órával tovább lesznek nyitva. A Lidl márciusban hosszabbította meg áruházainak nyitva tartását, ami nem egységes: vannak üzletek, amelyek reggel 6.30-kor nyitnak, és vannak, amelyek 7 órakor. A zárva tartás idõpontja 21 vagy 22 óra – közölte a Lidl az Origóval.

A Lidl Magyarország Balaton-parti áruházainak a nyitva tartása június 15-tõl változik – tudta meg az Origo.

A Lidl a Balaton partján lévõ boltok nyitva tartási idejét hosszabbítja meg

Forrás: AFP

Egy Spar már 4.30-kor kinyit

A Spar folyamatosan figyeli a vásárlók igényeit, és a nyitva tartási idõket azokhoz igazítja. Az Origóval azt közölték, hogy egyelõre nem tervezik a nyitva tartás további meghosszabbítását.
A reptéren már fél ötkor nyit a Spar

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Egyetlen kivételt azonban megemlítenek, a Budapest Airport 2B termináljának érkezési szintjén található Spar szupermarket már eddig is mindennap 4.30-tól 22 óráig tartott nyitva.

A multik harca

A Tesco és a Spar is töltõállomásokon szállt harcba a vasárnapi boltzár ellen. A Shell n yitva tartja a Haller utcai és a budaörsi töltõállomásán lévõ kis Tescókat vasárnaponként is.

Ezeket az egységeket nem a boltlánc, hanem a Shell mûködteti, a fõ beszállító pedig a Tesco. 

Amelyik bolt vasárnap is kinyit, azt megrohanják a vásárlók

Fotó: Marton Szilvia - Origo

Auchanokban legközelebb augusztus 9-én lehet majd vásárolni vasárnap. Akkor az óbudai Auchan Aquincum, a Sziget Fesztiválhoz legközelebbi hipermarket nyit ki.

Az iskolakezdés miatt augusztus 30-án a csömöri és a soroksári áruház él a vasárnapi nyitás lehetõségével – közölte az Auchan kommunikációs vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!