2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Véradókat ünnepel a világForrás: hajdubiharmegye.voroskereszt.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-10 12:00:22
Véradókat ünnepel a világ Nosztalgia-véradással köszönti a donorokat a Véradók világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete június 12-én, pénteken, Debrecenben a Bem téri Véradóállomáson.

MAGYAR VÖRÖSKERESZT

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI SZERVEZETE

HUNGARIAN RED CROSS 

 

Véradókat ünnepel a világ Nosztalgia-véradással köszönti a donorokat a Véradók világnapja alkalmából a Magyar  Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete június 12-én, pénteken, Debrecenben a Bem téri Véradóállomáson.

Tíz éve ünnepli az egész világ a véradókat június 14-én. Ezen a napon született 1968-ban az AB0-vércsoportrendszer felfedezõje Karl Landsteiner, akit eredményéért Nobel-díjjal ismertek el. A vércsoportok azonosítása után adhatott vért biztonsággal az egyik ember a

másiknak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezen a napon a véradás fontosságát hangsúlyozza, és a véradók pótolhatatlan, önzetlen tettére hívja fel a figyelmet.

Fõtt kolbász, sör, ajándék

Nosztalgia-véradással tiszteleg donorai elõtt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a Véradók világnapja alkalmából: június 12-én, pénteken, 7.30 és 17.30 óra között Debrecenben a Regionális Vérellátóközpontban (Bem tér 19.) minden donort fõtt kolbásszal, sörrel vendégelnek meg, és ajándékkal kedveskednek nekik. Sõt kisorsolnak köztük három darab tízalkalmas bérletet a debreceni Kerekestelepi Srtandra.

A véradók csendes hõsök, akik véradásonként három ismeretlen ember életét mentik meg. Õk értik, mennyire fontos, hogy a vérkészlet mindig biztonságos szinten maradjon egyéni, közösségi és társadalmi szempontból. A Magyar Vöröskereszt részben ezért idén „Adj vért,

és vidd hírét!” – szlogennel rendezi meg világnapi véradásait.  A másik cél biztatni a donorokat, bújjanak elõ a csendességbõl, hiszen igazán büszkék lehetnek arra, hogy a mindennapjaikban természetesnek veszik az életmentést.


Fotók forrása:

Illusztráció1.,2.: Kesik András

Illusztráció3.: Szamfira Gabriella

Illusztráció4.: Magyar Vöröskereszt

4025 Debrecen, Simonffy u. 44. – Telefon: (52) 531 427 – Fax: (52) 315 122

E-mail: [email protected] – www.voroskereszt.hu

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!