2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Majdnem félezer önkormányzat telepíthet térfigyelõ kamerákatForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-10 12:34:30
A Belügyminisztérium 2014-ben meghirdetett pályázata nyomán 463 önkormányzat 3,6 milliárd forintot kap térfigyelõ kamerák telepítésére.

Meghatározták a színvonalat

Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli mûsorában elmondta, hogy számos településen már régebben megkezdték a közterületi kamerák kihelyezését, de azok különbözõ mûszaki színvonalúak voltak. A Belügyminisztérium (BM) ezért úgy döntött, hogy támogatási rendszert dolgoz ki, meghatározta a kamerák mûszaki feltételeit is.

Igénylik a kamerákat

Pogácsás Tibor arra is utalt, hogy vannak ellenérvek, de az emberek többsége igényli a térfigyelõ kamerákat. A BM által meghirdetett pályázat pedig tovább ösztönözte az önkormányzatokat, hogy éljenek ezzel a lehetõséggel.

Kevesebb a bûn

Az államtitkár elmondása szerint a kamerák telepítésének évében mintegy 30 százalékkal csökkentek a közterületi bûncselekmények. A megfelelõ minõségû kamerák felvételei pedig nagyban segíthetik a rendõri nyomozásokat is. Pogácsás Tibor hozzátette, hogy ha a BM költségvetésében lesz tartalék, feltehetõen idén is írnak ki hasonló pályázatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!