2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Beméri a NAV a mobilunkatForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-11 10:56:17
Mobiltelefonok bemérésére és blokkolására alkalmas felszerelést vásárolt a NAV. Közel tizenötmillió forintjába került az adóhivatalnak a beruházás, további kétmillióért nyomrögzítõt is vettek.

Olyan berendezést vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amellyel bemérhetik és blokkolhatják a magánszemélyek telefonjait, írta meg a Napi.hu.Az eszköz a mobil IMEI-száma és a SIM-kártya azonosítója alapján is megtalálja a készüléket.

A NAV két ajánlatot is kapott, ezek közül az olcsóbb nyert: a Carinex Kft. 14,88 millió forintért adta el a bemérõeszközt a hivatalnak, ebben az árban a kétnapos budapesti tesztüzem és a hatfõs személyzet betanítása is benne van.

A drágább ajánlatot a Harmónia 91 Kft. nyújtotta be, közel húszmillió forintról.

Katonai eszközöket gyártanak

A Carinex Kft. rendvédelmi és katonai berendezések tervezésével és forgalmazásával foglalkozik. A cég többek között a rendõrségnek, a honvédségnek, a Budapest Airportnak, a büntetés-végrehajtásnak ésa nemzetbiztonsági szolgálatnak is volt beszállítója. 

Az 1993-ban alapított kft. tavaly 0,66 milliárd forint nettó árbevételt ért el az egy évvel ezelõtti 1,06 milliárd forint után.

Nyomrögzítõt is vettek
A NAV nettó 1,5 millió forint értékben nyomrögzítõ anyagokat is vásárolt, a gyõztes pályázatot a Fercom Kommunikációs Kft. nyújtotta be.

Vajon mire kell?

Az Origo megkérdezte az adóhivatalt, hogy milyen céllal vásárolták meg a berendezést. A hivatal egyelõre nem reagált a megkeresésünkre, ha válaszol, cikkünket frissítjük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!