2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A magyarok már teljes gõzzel készülnek a Világbajnokságra
Utolsó módosítás: 2015-06-24 11:52:41
Három magyar bûvész képviseli Magyarországot a 26. Bûvész Világbajnokságon, ahol Hajnóczy Soma bûvészvilágbajnok zsûritagként, Kõhalmi Ferenc és Nagy Csaba pedig versenyzõként vesznek részt a megmérettetésen. A bûvészek legrangosabb eseményét július 6-11. között rendezik meg Riminiben.

A visszaszámlálás megkezdõdött, már csak két hét, és kezdõdik a bûvész világ legnagyobb versenye a FISM - Fédération Internationale des Sociétés Magiques -által szervezett öt napos Bûvész Világbajnokság. A versenyen 8 kategóriában több mint 200 bûvész méri össze az erejét, és további közel 3000 bûvész látogat el, hogy részesei legyenek a háromévente megrendezett eseménynek. Az idei versenyen három magyar bûvész is képviseli hazánkat. Hajnóczy Somát, 2009-es bûvészvilágbajnokunkat,  zsûritagnak kérte fel a FISM. Õ lesz a Bûvész Világbajnokság történelmében az elsõ magyar és egyben a legfiatalabb zsûritag is. „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én zsûrizhetem a világ legjobb bûvészeit. Zsûriztem már más nemzetközi versenyeken, de a világbajnokság jelenti az eddigi legnagyobb kihívást számomra, mivel egy héten keresztül napi 8 órában pontozzuk a produkciókat.
Folyamatos koncentrációra lesz szükségünk, mert a bûvészeket szigorú pontozási rendszer alapján zsûrizzük. A két induló bûvész kollégámnak az elsõ sorból szurkolok majd, és remélem, jó pontszámokat adhatok a produkciójukra.” – nyilatkozta Soma a világbajnokság kapcsán, aki az elsõ magyar aki elnyerte a világbajnoki díjat  és az abszolút nagydíjat is.


Kõhalmi Ferenc (Franz Koffer) általános bûvészet kategóriában, Nagy Csaba (Ninjaba) pedig parlour kategóriában indulnak a versenyen. Mind a ketten július 8-án állnak színpadra, és mutatják be a produkciójukat. „Fél évvel ezelõtt meg sem fordult a fejemben, hogy induljak a világbajnokságon, de az „Illúzió mesterei” show után kollégáim rábeszéltek a nevezésre.



Sok éves tapasztalatomnak köszönhetõen már egyáltalán nem izgulok a világbajnokság miatt. Arra törekszem, hogy elõadásommal minél több embert szórakoztassak, és közben én is jól érezzem magam.  Ha ezzel megnyerem a világbajnoki címet, annak csak még jobban örülök majd.”- számolt be a világbajnokság kapcsán Kõhalmi Ferenc, aki eddigi pályafutása során több mint 20 hazai is nemzetközi díjat tudhat magáénak. „Én már egy veteránnak számítok a bûvész világban, hiszen harmadszorra indulok idén a világbajnokságon. A célom, hogy tökéletesen elõadjam a produkciómat, és ha ez sikerült, már nyertesnek fogom magam érezni, hiszen a legjobbat hoztam ki magamból. A gyakorlás során a gyakorlás mellett nagy hangsúlyt fordítottam a szellemi felkészülésre. Minden nap többször végig gondolom a fellépésem minden egyes elemét, hogy ne érhessen váratlan helyzet.” – tette hozzá Nagy Csaba, aki elsõnként kapta meg hazánkban 1994-ben az Év mágusa címet, és a ninja mûsorával sikerült egyedi stílust kidolgozni a bûvészetben.

 



A három bûvész július 5-én együtt indul Riminibe, a FISM bûvész világbajnokságra. Sok sikert és kitartást kívánunk nekik!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!