2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Állják a sarat a nyugdíjpénztárakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-25 11:41:57
A kedvezõtlen változások ellenére csak 2,3 százalékkal csökkentek az önkéntes nyugdíjpénztárakba befizetett munkáltatói hozzájárulások összege az elsõ negyedévében. A hozamok jók, a tagok ragaszkodnak a hosszú távú megtakarításukhoz, amelyet a saját jövedelmükbõl is gyarapítanak.

Meglepõen jól állják a sarat a cafeteriaversenyben az önkéntes nyugdíjpénztárak – írja a Világgazdaság. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 8,36 milliárd forintot fizettek be a munkáltatók az elsõ negyedévben, ami mindössze 2,3 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál. 2013-hoz képest pedig 4 százalék növekedést jelent ez a szám.


Más cafetériaelemekkel versenyez a nyugdíjpénztár

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kedvezõtlen változások

A hozamok jók, a tagok ragaszkodnak a hosszú távú megtakarításukhoz, amelyet a saját jövedelmükbõl is gyarapítanak. A lap szerint ez azért meglepõ, mert korábban a nyugdíjpénztárak sokat panaszkodtak, hogy a cafeteriarendszerekbe kerülve a munkavállalók az évtizedek múlva igénybe vehetõ nyugdíjcélú megtakarítások helyett az azonnal felhasználható juttatásokat preferálják. Idéntõl pedig a nyugdíjpénztáraknak egy 200 ezer forintos kereten kell osztozniuk olyan azonnali juttatásokkal, mint például az egészségpénztár vagy az Erzsébet-utalvány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!