2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sehol nem jegyzik a világon a magyar edzõketForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-26 10:29:51
Dárdai Pál a legjobb magyar edzõ, ez derül ki a szakembereket minõsítõ Coacworldranking.com internetes oldal legutóbbi listájáról.

A Hertha BSC trénere és a magyar válogatott szövetségi kapitánya azonban még így is csak a 391. helyen jegyzett edzõ a világon. A magyarok közül Miriuta László az 509. és Kondás Elemér a 945. helyen követi õt. Érdekesség, hogy az ezüstérmes Ferencvárossal veretlen tavaszt produkáló Thomas Doll csak az 1285. a listán.

Dárdai a legjobb, de alig fért be az elsõ 400-ba

Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Jópofa játék ez, de nem feltétlenül tükrözi az erõviszonyokat. Az viszont tagadhatatlan, hogy a magyar futball, az NB I és ezzel együtt a hazai trénerek megítélése nem túl jó a nemzetközi viszonylatban – ismerte el Temesvári Miklós, a magyar edzõképzés korábbi vezetõje a Blikknek. – Ahhoz pedig, hogy egy magyar tréner külföldön feladatot kapjon, jó kapcsolatok is kellenek, anélkül innen nagyon nehéz kikerülni.Dárdai Pál teljesítményét megsüvegelem, az, ahogyan a válogatottat összekapta, és a Herthát benntartotta, nehezebb feladat volt, mint Luis Enriquének megnyernie a BL-t a Barcelonával."

A listát pont Luis Enrique vezeti Carlo Ancelotti és Unai Emery elõtt. Azért nem árt fenntartásokkal kezelni a ranglistát, hiszen eszerint a világ kilencedik legjobb edzõje egy bizonyos Kang-Hee Csoi, a koreai szakember a Jenbuk Motors trénere.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!