2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Szili Katalin a román-magyar együttélés mintavárosában jártForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-28 11:32:22
Szili Katalin miniszterelnöki megbízottat a erdélyi Abrudbányára hívták meg, ott volt a Magyar Közösség Napja.

A volt szocialista házelnököt az abrudbányai református egyházkerület és az Abrudbányai Verespatak Kulturális Egyesület hívta meg, hogy részt vegyen a Magyar Közösség Napján.

Szili Katalin köszöntõjében arról beszélt, hogy az anyaország támogatja a határon túl élõ közösségeket céljaik elérésében és szólt arról is, hogya megmaradás érdekében a szülõföldön boldogulás és gyarapodás biztosítása a legfontosabb feladat.

A város magyarjai ünnepi mûsorral készültek és a református istentisztelet után a környezõ települések civil- és egyházi képviselõi ismertettek a szórványmagyarság aktuális helyzetét - írja az eseményrõl a Miniszterelnökség.

Szili Katalin

Fotó: Szabó Gábor - Origo

 

A magyar nyelvû oktatás fontosságának hangsúlyozása mellett elõre mutató sikerekrõl is beszámoltak, kiemelve a magyar szórvány közösségek összefogásának rejlõ erõt ésköszönetüket fejeztek ki az anyaországból érkezõ segítségért.

A rendezvényen részt vett a település polgármestere, valamint az RMDSZ megyei vezetõi. A Miniszterelenökség szerintfigyelemre méltó példája Abrudbánya a román-magyar együttélésnek és a közösségi összefogásnak.Szili Katalin ezt követõen a szomszédos Verespatakra is ellátogatott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!