2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fehér virágokba borult D. Miklós ravatalaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-04 09:50:35
Fehér virágokba borult a kaposvári temetõ ravatalozója. D. Miklóst pécsi csoporttársai is elkísérték utolsó útjára.

16.00: Több, mint ezren kísérték utolsó útjára a pécsi lövöldözés áldozatát


Több, mint ezren kísérték utolsó útjára a múlt hét csötürtöki, pécsi lövöldözés áldozatát. A 19 éves gyógyszerészhallgató temetése délután volt a kaposvári Nyugati temetõben. A kaposvári egyetemistát saját hallottjának tekinti az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a kaposvári és a pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Magyar Gyógyszerész Kamara. Az elsõéves egyetemistát egy csoporttársa, Márton István esperes, Reõthy Ferenc, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója és Németh Péter, a PTE orvostudományi karának dékánja búcsúztatta.

A család kérésére kevés beszéd hangzott el. A 19 éves fiú a Kaposvári Táncsics Gimnáziumban érettségizett tavaly. Elsõként az iskola igazgatója Reõthy Ferenc búcsúztatta: "Csak akik közelrõl ismerte azt tudta milyen nagy szíve van, mennyire odaadó, önzetlen barát. Közvetlen kedves ember volt, sokat nevetett, míg a könnye potyogott." - mondta az iskola igazgatója.

A Pécsi Tudományegyetem saját halottjaként tekint a fiúra. A temetésen az egyetem vezetése is részt vett. A kar dékánja Német Péter mondott beszédet:

 

A jövõben még a látszólag egyszerû döntések meghozatalánál is ez egy figyelmezetés lesz. Ha gyógyszerészként már nem is tudod szolgálni a közösséget a veled megtörtént tragédia talán segít megelõzni mások tragédiáját.

 

A 19 éves fiú urnáját több, mint ezren kísérték végleges nyughelyére a kaposvári temetõben.
A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében múlt csütörtökön kora délután kezdett lövöldözni az egyik gyógyszerészhallgató. Négy emberre lõtt rá. A 19 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy a mentõk már nem tudták újraéleszteni és életét vesztette. Rajta kívül egy hallgató, egy oktató és a takarítónõ sérült meg. A lövöldözõ a történtek után az egyetem egy másik épületébe menekült, amelynek tetõteraszán végül feladta magát. Az egyetemistát azóta elõzetes letartóztatásba helyezték.

A temetés elõtti percekben már körülbelül ötszász ember jelent meg a nyugati temetõnél. A múlt héten, a Pécsi Tudományegyetem tantermében meggyilkolt 19 éves fiút csoporttársai is elkísérik utolsó útjára. A pécsi egyetemrõl két különbusszal érkeztek ismerõsök és barátok. A búcsúztatás elõtt a ravatalozónál megjelent Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Lamperth Mónika, a város országgyûlési képviselõje is.

A család mély fájdalmát méltóssággal viseli a nagy érdeklõdés mellett, Miklós közvetlen baráti körét érezhetõen nagyon megviselte a felfoghatatlan tragédia.
A temetésen megjelent Gábriel Róbert a PTE rektora, Hiller István oktatási miniszter és Páva Zsolt, Pécs polgármestere is.


Képgaléria >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!