2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Stadionokban szállásolnák el a menekülteketForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-29 10:16:07
Pár tucatnyian demonstráltak vasárnap délután a Hõsök terén a tervezett magyar–szerb határzár ellen. Ellentüntetõk is voltak, akik folyamatos kiabálással zavarták meg a rendezvényt. A rendõrség sorfalat állt, de más intézkedésre nem volt szükség.

Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság nevében szervezett tüntetést vasárnap a Hõsök terére a magyar–szerb határra tervezett kerítés ellen.

Az Origo tudósítója szerint csupán pár tucat demonstráló jelent meg, de velük szemben ellentüntetõk is voltak. A rendõrség is felsorakozott a Hõsök terén, de nem kellett közbeavatkozniuk.

Pár tucatnyian demonstráltak a Hõsök terén a kerítésépítés ellen

Forrás: Suki Zoltán/Origo

Büki Zoltán arról beszélt, hogy politikamentes tüntetés ez, pénzt gyûjtenek drótvágóra. Beszéde alatt egy nõ közbekiabált, hogy "ne tarhálj!". Európa menedéket jelentett a menekülteknek, akiket a kormány bûnözõnek nevez – vélekedett Büki Zoltán. Szerinte az, ami most történik, egy új putyini, félázsiai diktatúrához vezet.

A rendõrségnek is fel kellett sorakoznia az ellentüntetõk miatt

Forrás: Suki Zoltán/Origo

A kormány célja a határok lezárása, a kinti magyarok hazazsuppolása – mondta a tüntetés fõszervezõje. A kormány kerítése csak a közpénzek ellopására jó – tette hozzá. Közben az ellentüntetõk azt kiabálták, hogy "megerõszakolják a négerek az anyáinkat".

Nem sokan jöttek el demonstrálni

Forrás: Suki Zoltán/Origo

Szabó Gábor, a Kossuth téri több hónapos sátras tüntetés egyik szervezõje arról beszélt, hogy a menekülteket a felépült stadionokban kellene elszállásolni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!