2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Máris módosul a csokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-02 09:18:07
Július 1-jén jelent meg, de máris módosították a családok otthonteremtési kedvezményét. Az energiabesorolásnál történt változás.

Mától érvényes a csok. Július elsejétõl használt lakás vásárlására is jár a korábban szocpolnak nevezett vissza nem térítendõ állami támogatás.

Megjelent és már módosítják is

Amennyiben "C" energetikai besorolásnál rosszabb minõsítésû családi ház vásárlásához kér valaki családok otthonteremtési kedvezményét, igazolnia kell, hogy a hatóság 2013. január elsejét követõen nem írt elõ a házra javítási kötelezettséget, annak életveszélyes állapota miatt - egyebek közt ezt tartalmazza a lakástámogatási kormányrendelet szerdától hatályos módosítása.

 

Energetikai besorolás

Forrás: www.e-epites.hu


A bemutatandó hatósági igazolás nem lehet 30 napnál régebbi.Egy másik módosítás szerint a csok akkor is igényelhetõ másik lakás vásárlására, ha a család tulajdonában lévõ lakás bontását a hatóság elrendelte, illetve engedélyezte.

A hõkamerás vizsgálat során készített hõtérkép pontosan megmutatja a hõszigetelés esetleges hibáit

Forrás: MTI/Balaton József

A lakásépítésre, illetve -vásárlásra adható, vissza nem térítendõ állami támogatás július elsejével úgy alakult át, hogy a családok otthonteremtési kedvezménye meglévõ használt lakás bõvítésére, valamit használt lakás vásárlására is felhasználható a továbbiakban.

2012 januárja óta a lakások eladása elõtt az eladónak kötelezõ energetikai tanúsítványt készíttetni. A tanúsítvány ára egy átlagos lakás esetében harmincezer forint körül van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!