2024. április 24. Szerda, György.
 
Duplacsövû vadászpuska - keresik CsudátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-04 10:12:37
A november 18-ai támadással is azt a 36 éves kisújszállási férfit gyanúsítják, aki hétfõ délelõtt élesre töltött, duplacsövû vadászpuskával rabolt 80 ezer forintot a mikepércsi Hajdú Takarékszövetkezetbõl

– hangzott el a rendõrség csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Mint ismert, a fiókot a múlt hónapban kétszer is kirabolták. Az elsõ alkalommal mintegy 3,5 millió forintot sikerült elvinni. Másodjára viszont a tettes, B. Zsolt rajtavesztett; az autóval menekülõ férfit a rendõrök Hajdúszoboszló határában elfogták. A gyanú szerint az elsõ rablásnál társa is volt, egy Csuda becenevû, talán debreceni férfi, akit csütörtökön még kerestek.

Lopott puskával rabolt

Részleges beismerõ vallomást tett az a 36 éves kisújszállási férfi, aki a gyanú szerint kétszer is kirabolta a mikepércsi Hajdú Takarékszövetkezetet novemberben; a büntetett elõéletû B. Zsolt jelenleg elõzetes letartóztatásban van. Kovács László, a megyei rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályának megbízott vezetõje csütörtökön sajtótájékoztató keretében mondta el azt, hogy a vadászpuska egy korábbi, a Heves megyei Besenyõtelken elkövetett gépkocsifeltörésbõl származik.

Miért nem a trezorban?

Az alezredes közlése szerint a férfi mindkétszer autóval menekült el, a kocsi a fiók közelében állt. Míg elõször 3,5 millió forintot sikerült elvinnie, addig a második alkalommal az alkalmazottak közölték vele: a pénzt idõzáras trezorban õrzik, ezért több percbe kerül az átadása.

A tettes nem várta ki, helyette felkapta az egyik dolgozó csekkek befizetésére elõkészített 80 ezer forintját, s elfutott. A rendõség vizsgálja, hogy a november 18-ai rablás idején miért volt több millió forint az idõzáras trezor helyett a kasszában. Ráadásul a pénzt nem sokkal a gyanúsított érkezése elõtt vették elõ. Ugyanakkor az egyik alkalmazottnak mindkétszer volt lélekjelenléte ahhoz, hogy a támadó nyomába eredjen, s másodjára már sikerült felírnia a gépkocsi rendszámát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!