2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Remek pozícióban telelhetnekForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-04 10:26:49
A DVSC-TEVA magabiztosan gyõzte le az MTK-t és a második helyrõl várhatja a tavaszt.

A csütörtök esti MTK elleni mérkõzéssel zárta a Soproni Liga õszi szezonját a DVSC együttese, a piros-fehérek úgy léphettek pályára a tizedik fordulóból elhalasztott találkozón, hogy amennyiben legyõzik a fõvárosi gárdát, föllépnek a tabella második helyére és csupán két pont lesz a hátrányuk az éllovas Videotonnal szemben.

A Loki két meghatározó játékosa, a kapus Vukasin Polekszivs és a támadó Rudolf Gergely sérülés miatt hiányzott az idényzáróról. A kezdés elõtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a napokban elhunyt Harangi Györgyre, Debrecen Megyei Jogú Város egykori sportvezetõjére.

Két gól egymás után

Tapogatózással telt el a meccs nyitánya, a két csapat igyekezett feltérképezni, mire is képes ezen az estén a rivális. Az elsõ félidõ huszadik percéig nem is alakult ki komolyabb helyzet, bár a csapatok gyûrték egymást becsülettel.

A játékrész közepén ragadta igazán magához a kezdeményezést a Loki, és a sokat mozgó Coulibaly révén meg is szerezte a vezetést a hazai együttes. A színes bõrû csatár ellenállhatatlanul tört be a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták szerelni.

A büntetõt a sértett higgadtan, jobbal a bal alsó sarokba helyezte. A gól okozta sokkból fel sem tudott ocsúdni a vendéggárda, máris kettõ volt a különbség. Czvitkovics passzolt a tizenhatos vonala elõtt a jobb oldalon felfutó Szakályhoz, aki egy csel után estében a háló jobb oldalába lõtt.

Maradt az eredmény

A szünet után a vendégek is eljutottak a Loki kapujáig és Panticsnak több ízben is nagyot kellett védenie, de a félidõ második felében ismét a debreceniek akarata érvényesült és ha jobban koncentrálnak, nagyobb is lehetett volna a különbség. A DVSC-TEVA magabizots, jó játékkal gyõzte le az MTK-t és két pontra megközelítette az õszi elsõ Videotont. A lokisták csodálatos szezon után biztató pozícióból várhatják a tavaszi folytatást.

Soproni Liga 10. forduló

DVSC-TEVA – MTK 2–0 (2–0)

Debrecen, 3500 nézõ. Vezette: Németh (Vígh, Demeter)

DVSC: Pantics – Szélesi, Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Ramos (Kiss 89.), Szakály (Leandro 71.) – Oláh (Dombi 62.), Coulibaly

MTK: Szántai - Rodenbücher, Balogh, Pintér, Hídvégi - Zsidai, Pátkai – Vági (Pál 59.), Szatmári, Gosztonyi (Könyves 85.) - Lencse

Gól: Coulibaly (11-esbõl, 34.), Szakály (36.)

Sárga lap: Lencse (9.), Zsidai (18.), Szélesi (56.), Pátkai (86.)

Kiállítva: Lencse (87.)

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!