2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
A szombatinál is forróbb nap lesz
Utolsó módosítás: 2015-07-05 08:54:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Budapestre és az ország összes megyéjére másodfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hõség miatt.

Tovább erõsödik a nappali felmelegedés, így a napi középhõmérséklet várhatóan már több helyen is 26 Celsius-fok körül alakulhat. Az elõrejelzés szerint vasárnap túlnyomóan derült, száraz idõ lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hõmérséklet 33-36 fok között alakul, késõ estére 22-28 fok közé "hûl le" a levegõ.

Nagyon erõs lesz az UV-B sugárzás, a maximuma akár a 7,9-es értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.

Forrás: met.hu

A tartós kánikula miatt az országos tisztifõorvos szombattól szerda éjfélig az általa elrendelhetõ legmagasabb fokozatú hõségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követõ napon eléri vagy meghaladja a napi középhõmérséklet a 27 Celsius-fokot. A meteorológiai szolgálat vasárnap hajnalban kiadott veszélyjelzésében hétfõre már az egész országra a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki a fokozódó hõség miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!