2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Víz nélkül maradtak tûzoltók a légiparadénForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-07 11:23:27
Védõital nélkül maradt egy tûzoltó csapat a múlt heti Red Bull Air Race-en. A szervezõk több millió forintot fizettek az esemény biztosításáért a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.

Se ételt, se italt nem kaptak azok a tûzoltók, akik részt vettek a múlt heti Red Bull Air Race biztosításában - írta egyik olvasónk.

Az egyik tûzoltócsapat védõital nélkül maradt a hétvégi Red Bull Air Race-en

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A levélíró azt is nehezményezte, hogy tûzoltók munkaidõben végezték el a feladatot és ezért nem kaptak plusz pénzt, ráadásul egyhuzamban, váltás nélkül kellett a helyszíneken lenniük.

Víz volt, élelem nem

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósága szerint a rendezvényen valóban szolgálatban lévõ tûzoltók voltak jelen, akiknek vizet biztosítottak, azonban az élelemrõl - a laktanyai szolgálathoz hasonlóan - maguknak kellett gondoskodni.Az egyik csapatnál azonban elfogyott a védõitalként kivitt hat üveg ásványvíz és ezt nem pótolták.

A Red Bull Air Race szervezõi több mint 4,5 millió forintot fizettek a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a rendezvény biztosításáért, amiben pénteken 18, szombaton 22, vasárnap pedig 30 tûzoltó vett részt. Õk a szervezõkkel kötött megállapodásnak megfelelõen reggel 8 órától 16 és 18 óráig, illetve déltõl 17 óráig voltak jelen a különbözõ helyszíneken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!