2023. december 8. Péntek, Mária.
 
Vuduval kényszerítették prostitúcióra a lányokatForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-04 10:56:26
Legalább 140 lányt kényszerítettek így prostitúcióra.

Hat nigériai állampolgárt ítélt különbözõ hosszúságú börtönbüntetésre egy holland bíróság csütörtökön, mert legalább 140 afrikai lányt kényszerítettek prostitúcióra. Körmöket, vért és ruhadarabokat kellett adniuk a striciknek, hogy vudu szertartáshoz használják fel azokat, ha nem fizetik ki tartozásaikat.

Két vádlott négy, illetve négy és fél éves börtönbüntetést, négy másik nigériai pedig rövidebb ideig tartó elzárást kapott a zwollei bíróságtól, amiért lányokat futtattak Hollandiában és más európai országban. Az egyebek mellett embercsempészet és bûnszervezeti tevékenység miatt indított per márciusban kezdõdött, miután a rendõrök több hónapig tartó nyomozás után õrizetbe vették a nyugat-afrikaiakat.

Az ügyészség szerint a futtatók legalább 140 nigériai lányt hoztak Európába. Mindannyian menekülttáborokba kerültek, ám egyikük sem maradt ott sokáig, és csakhamar Olaszországban, Spanyolországban vagy Franciaországban bukkantak fel. Mint kiderült, a 16 és 23 év közötti fiatalok utazását a vádlottak szervezték meg: a nigériai bûntársak hamis papírokkal, valamint a menekültstátuszhoz szükséges instrukciókkal látták el õket, késõbb pedig átvették õket az Európában élõ kollégák, akik végül prostitúcióra kényszerítették a fiatal lányokat. "Vuduval befolyásolták a lányokat" - írja közleményében az ügyészség hozzátéve, hogy vért, körmöket és ruhadarabokat kellett leadniuk. Egy vudu papnak meg kellett ígérniük, hogy visszafizetik az európai utazásukhoz nyújtott "hitelüket", azaz fejenként mintegy 30-60 ezer eurót. Ez azt jelenti, hogy legalább 3 ezerszer kellett volna szolgáltatást nyújtaniuk. Egy idegen országban, messze az otthontól, kiút nélkül, a vudu átok fenyegetettségében éltek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!