2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Az egészségügyben hamarosan minden jó leszForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-10 10:32:43
Magyarországon az egészségügyi dolgozók eltérõ feltételek mellett végzik munkájukat, de az intézményi fejlesztéseknek köszönhetõen ezek kiegyenlítõdnek a jövõben - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériuma egészségügyért felelõs államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

Zombor Gábor a Dr. Kenessey Albert Kórház struktúrájának modernizálását célzó, 1 milliárd 780 millió forintból megvalósuló beruházás alapkõletételén közölte: Magyarországon különösen nehéz helyzetbe kerültek a kórházak az elmúlt idõszakban, vannak olyan nagy intézmények, amelyekben az elmúlt évtizedekben nem történt jelentõsebb felújítás.

Zombor Gábor

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette, hogy az elmúlt években az uniós forrásoknak köszönhetõen több pénzt sikerült az egészségügyi intézmények fejlesztésére fordítani, mint az azt megelõzõ húsz év alatt. Ennek köszönhetõen a két nagy Nógrád megyei kórház, a balassagyarmati és a salgótarjáni is megújulhat. Zombor Gábor bízik abban is, hogy a fejlesztéseknek köszönhetõen rövidesen kiegyenlítõdnek a régiós különbségek, a hivatásukat nehéz körülmények között végzõ egészségügyi dolgozók azonos feltételek mellett dolgozhatnak az emberekért.

Szlovák betegeket is várnak

Szabó Géza, a balassagyarmati kórház igazgatója elmondta: a megújuló intézménybe a szabad orvosválasztás jogát gyakorolva szlovákiai betegeket is várnak, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül. Ezzel együtt a Nógrád megyei ellátás koncepciójával összhangban mûködnek. Kiemelte, hogy a projektnek köszönhetõen hatékonyabbá válik mind az orvosszakmai, mind a gazdasági mûködés, javulnak a betegellátás feltételei, nõ a szervezettség, fejlõdik a hospice-ellátás. Az ápolási tevékenység minõsége sokat korszerûsödik, mert ezen a téren - mint fogalmazott - 18-19. századi viszonyok uralkodtak eddig.

Októberig végeznek

Balla Mihály (Fidesz) országgyûlési képviselõ kifejtette: Nógrád domborzati viszonyai, a közlekedés útvonalai miatt alapvetõ az igény arra, hogy két nagy és jól felszerelt kórház mûködjön a megyében, így a betegek könnyebben eljuthatnak az intézményekbe. Az uniós támogatásból megvalósuló beruházás befejezési határideje 2015. október 31.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!