2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Itt sem lehet már mosógépre pályázniForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-13 11:36:39
Forráskimerülés miatt szünetel a mosógépcsere-pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A mosógépcsere-pályázatokat július 13-án határozatlan idõre felfüggesztik. A régióban július 14-én, kedden 10 óráig lehet még pályázatot beadni.

A mosógépcsere-pályázat július 1-jén, elsõként a nyugat-dunántúli régióban indult el, majd július 6-án a dél-dunántúli régióban, július 7-én a közép-magyarországi régióban, július 8-án pedig az észak-alföldi régióban folytatódott.

Nagyon fogynak a pályázati papírok az energiatakarékos mosógépekre

Forrás: Thinkstock

Mind a négy régióban már az elsõ napon felfüggesztették a pályázatok befogadását forráskimerülés miatt.

A pályázatok beadása régiónként idõben eltolva történik. Július 13-tól lehet jelentkezni a dél-alföldi, július 14-tõl az észak-magyarországi, július 15-tõl pedig a közép-dunántúli régióban.

Féláron

A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a vásárlás idõpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felsõ határ. Így A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege.

A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energia, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást kell elérni.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!