2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Itt az újabb hõségriadóForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-16 13:31:59
A tartós hõség miatt négy megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelõtt.

A veszélyjelzés szerintBaranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében a napi középhõmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Ma estére se hûl le nagyon a levegõ

Az elõrejelzés szerint csütörtökön gomolyfelhõs, napos idõ várható, de néhol záporesõ, zivatar is elõfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatar térségében erõs vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hõmérséklet általában 28-33 fok között alakul. Késõ estére többnyire 21-27 fok közé hûl le a levegõ.

Az UV-B sugárzás maximuma a nagyon erõs szintet, akár a 7,7-es értéket is elérheti. A napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.

Fürdõzõ a balatonmáriafürdõi strandon

Forrás: MTI/Varga György

Visszatér a kánikula

A jelenlegi figyelmeztetés szerintpénteken - különösen az ország nyugati felében - fokozódik a kánikula.Péntekre az egész országra legalább másodfokú, számos megyére, köztük a fõvárosra pedig a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki a tartós hõség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Rövid szünet után tér vissza a forróság

Legutóbb július elején, 4-étõl 8-áig volt érvényben hõségriadó. Akkor sok helyen a 40 fokot is elérte a hõmérséklet, és az éjszakák sem hoztak enyhülést. Július 8-án hatalmas vihar söpörte el az embert próbáló forróságot.

Egy családi ház viharban megrongálódott tetõszerkezete Hárskúton július 8-án

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A legfrissebb adatok szerint a július 8-i vihar nyomán majdnem 35 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, közel 5 milliárd forint értékben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!