2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
9 megye 13 intézménye kapott új gyermekgyógyítási eszközöketForrás: saját
Utolsó módosítás: 2015-07-16 15:06:32
10 kórház és 3 mentõállomás, köztük a Berettyóújfalui és a Biharkeresztesi mentõállomás, valamint a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete is részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékû támogatásában. Ezzel 315-re nõtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a  gyermekek hatékony gyógyításának elõsegítéséhez. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 12 év alatt 18 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, összesen 26,8 millió forint értékben.

A(z) kep1.jpg megjelenítésea K&H gyógyvarázs országos pályázatának nyertesei és zsûritagjai


2015. július 14. – 10 kórház és 3 mentõállomás, köztük a Berettyóújfalui és a Biharkeresztesi mentõállomás, valamint a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete is részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékû támogatásában. Ezzel 315-re nõtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a  gyermekek hatékony gyógyításának elõsegítéséhez. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 12 év alatt 18 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, összesen 26,8 millió forint értékben

9 megye 13 gyermek-egészségügyi intézménye kapott intézményenként maximum 4 millió, mindösszesen pedig 20 millió forint értékben mûszereket a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi pályázat 12. fordulója alkalmából. A felhívásra 69 kórház illetve mentõállomás nyújtotta be pályázatát, az ország 40 településérõl.

„A K&H Csoport 11 éve elkötelezetten támogatja a gyermekegészségügyet, hogy korszerû eszközök révén járuljunk hozzá a jelen és a jövõ társadalmának teljesebb élethez” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezetõ igazgatója. „2004 óta összesen 302 kórház és mentõállomás gazdagodott összesen 531 millió forint értékû mûszerrel, így az ott dolgozó orvosok, ápolók korszerû eszközök segítségével hozhatnak okos, a gyermekek mielõbbi felgyógyulását segítõ döntéseket. Ma újabb 13 nyertessel és 20 millió forinttal nõttek ezek a számok, és ezzel együtt újabb 18 000 beteg gyerek gyorsabb, hatékonyabb kezeléséhez, mielõbbi felépüléséhez járulhatunk hozzá.”


A(z) kep4_Biharkeresztes.jpg megjelenítése

Horváth Magyary Nóra (K&H Csoport); Dr. Mészner Zsófia (Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet); a berettyóújfalui mentõállomás képviselõi

A K&H gyógyvarázs szakértõ zsûrije idén 10 kórházat és 3 mentõállomást választott nyertesnek - a legnagyobb értékû támogatást az Egyesített Szent István és Szent László Kórház kapta, ami egy EEG készüléket vehet magának, míg a legkisebbet a bonyhádi mentõállomás, ami 269 000 forint összegben gazdagodik a gyermekek mentését segítõ eszközökkel. A nyertesek közül 2 budapesti, 11 pedig vidéki intézmény, és közülük 7 hátrányos helyzetû kistérségben mûködik.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 12 év alatt 18 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, amelynek eredményeképp összesen 26,8 millió forint értékben vásárolhattak a régióban elhelyezkedõ, gyermekek ellátásával foglalkozó kórházak, mentõállomások orvosi mûszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Berettyóújfalui mentõállomás 1 503 997 forintot, a Biharkeresztesi mentõállomás 1 458 125 forintot, míg a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete 1 510 767 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

 

A(z) kep5_Debrecen.jpg megjelenítéseHorváth Magyary Nóra; Dr. Mészner Zsófia; a biharkeresztesi mentõállomás képviselõi

„A 13 nyertes intézmény révén összesen 9 megye gyermek-egészségügyi ellátását tudjuk ismét javítani. Ez azért fontos számunkra, mert a program egyik alapelve, hogy az ország minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket. Emellett szeretném kiemelni, hogy a K&H 2014 óta minden közösségi támogatási területen, így a gyermekegészségügy keretén belül is megkülönböztetett figyelemben részesíti Magyarország hátrányos helyzetû térségeit, az ott élõ embereket. Ezekben a régiókban mûködõ egészségügyi intézmények olyan környezetben végzik munkájukat, ahol a mindennapi élet problémái – a munkanélküliség, a rossz szociális és egészségügyi körülmények – fokozottabban jelentkeznek. Éppen ezért kezeljük kiemelten ezen kórházak, rendelõk, mentõállomások munkájának támogatását. A 13 nyertes közül 7 tevékenykedik hátrányos helyzetû térségben” – fejtette ki Horváth Magyary Nóra.

„2015-ben a gyermekgasztroenterológiai és a gyermekneurológiai ellátást választotta a szakmai zsûri a K&H gyógyvarázs két fókuszterületének. Ezekrõl a területekrõl érkezõ pályázatokat megkülönböztetett, de nem kizárólagos figyelemben részesítettük az elbírálás során” – mondta el Dr. Mészner Zsófia, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársa, a K&H gyógyvarázs zsûritagja. „Összességében két gyermekneurológiai és öt gasztroenterológiai ellátást végzõ intézmény kapott több mint 10 000 000 forint összegben mûszereket. Emellett természetesen az egyéb területeken mûködõ intézmények is részesültek támogatásban, az õ esetükben a pályázó intézmény gazdasági helyzetét, elõzõekben elnyert pályázatai támogatásait, mûszerellátottságát, betegszámát, és a megpályázott mûszer várható kihasználtságát mértük fel.”

„Mindegy, hogy milyen régóta mentõzik az ember: a gyermekmentés mindannyiunk szívében különleges helyet foglal el. A beteg gyermeknek nyújtott segítség a legelemibb ösztönünkbõl fakad, így érthetõ az is, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel szeretnénk elõsegíteni az állapotuk stabilizálódását, a fájdalmuk enyhülését, a mihamarabbi gyógyulásukat. A K&H gyógyvarázs mentõállomásainknak nyújtott támogatása révén lehetõség nyílt speciális, életkornak megfelelõ, modern mentési eszközök beszerzésére, elõsegítve ezzel is a szakmailag még magasabb színvonalú, még biztonságosabb betegellátást, melyet ezúton is köszönünk!” – mondta el Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet, a Berettyóújfalui és a Biharkeresztesi mentõállomás vezetõje.

„A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézet által a K&H gyógyvarázs pályázaton elnyert eszközök jelentõsen hozzájárulnak a gyermekgasztroenterológiai betegek kivizsgálásában és kezelésében alkalmazott módszerek bõvítéséhez és korszerûsítéséhez. Az ilyen és ehhez hasonló pályázati források és önzetlen felajánlások segítségével lehetõség nyílik arra, hogy magasabb színvonalon lássuk el betegeinket és növeljük munkánk hatékonyságát” – mondta el Dr. Bakó Károly, a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézet gasztroenterológiai részlegének vezetõje.


A(z) kep3_Berettyo.jpg megjelenítése

Horváth Magyary Nóra; Dr. Mészner Zsófia; Dr. Bakó Gábor (Debreceni Egyetemi Klinikai Központ)

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt években egy komplex támogatási rendszerré nõtte ki magát, amihez a K&H Csoport dolgozói, ügyfelei, partnerei is csatlakoztak, így a pályázati év során összesen 7 alkalommal kerülnek kiosztásra különbözõ támogatások. Ezek mértékét jól szemlélteti, hogy a tavalyi pályázati év során az országos pályázat 16 nyertesén kívül további 16 intézmény kapott mûszereket a különbözõ programelemeken, összesen 18 millió forint értékben. Ezt a gyakorlatot a K&H Csoport idén is tovább szeretné folytatni, így az országos pályázat 13 nyertesén kívül jó néhány pályázónak van még esélye elnyerni az igényelt eszközöket. Összességében a pályázó intézmények körülbelül 30%-a részesül támogatásban a pályázati év során.

 

A K&H gyógyvarázs országos pályázatának 2015-ös nyertesei

 

város

intézmény

támogatási összeg

Ajka

Magyar Imre Kórház

1 155 319 Ft

Berettyóújfalu

Berettyóújfalu Mentõállomás

1 503 997 Ft

Biharkeresztes

Biharkeresztes Mentõállomás

1 458 125 Ft

Bonyhád

Bonyhád Mentõállomás

269 000 Ft

Budapest

Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelõintézet

3 614 420 Ft

Budapest

Szent Margit Kórház

1 511 300 Ft

Debrecen

Debreceni Egyetemi Klinikai Központ, Gyermekgyógyászati Intézet

861 860 Ft

Kalocsa

Szent Kereszt Kórház

3 496 899 Ft

Makó

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ

609 600 Ft

Mohács

Mohács Város Kórháza

501 650 Ft

Szeged

Szegedi Tudományegyetem ÁOK, Szülészet- nõgyógyászat

2 146 300 Ft

Tatabánya

Szent Borbála Kórház

1 837 850 Ft

Vásárosnamény

Szabolcs Szatmár Bereg megyei Egyesített Kórházak és Oktatókórház, Vásárosnamény

1 033 680 Ft











K&H Csoport

Az ország egyik vezetõ pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden idõben magas szinten elégítse ki, és a lehetõ legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot mûködtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság mûködését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegû állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetõlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékû beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Fõbb adataink:

K&H Bank

2015. március 31-én:

saját tõke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint

mérlegfõösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

 

K&H Biztosító

2015. március 31-én:

saját tõke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint

mérlegfõösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

 

további információ:

Bodnár-Illés Zsófia

 

Well PR Ügynökség

Tel: 06 (1) 350 7390 /210

e-mail: [email protected]

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!