2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
A vihar után szombaton még melegebb leszForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-17 11:56:56
Délelõtt ismét országszerte megindul a gomolyfelhõ-képzõdés. A felhõkbõl fõként délután az Északi-középhegységben és déli megyékben elszórtan zápor, zivatar is kialakul. A kezdetben változó irányú mérsékelt szél délnyugatira fordul, többfelé megélénkül, az ország északkeleti részén néhol meg is erõsödik.

Zivatarok környezetében átmeneti viharos szélre (60-75 km/h) is számítani lehet, amit egy-egy helyen jégesõ is kísérhet. A hõmérséklet csúcsértéke 31 és 36 fok között valószínû. Késõ estére 24 és 29 fok közé hûl le a levegõ.

Figyelmeztetés péntekre

Forrás: met.hu

Az országos tiszti fõorvos a tartós kánikula miatt péntektõl hétfõ délután 4 óráig hõségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a fõvárosra és tizenkét megyére adta ki legmagasabb fokú piros figyelmeztetését, hét keleti megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Figyelmeztetés szombatra

Forrás: met.hu

Tovább fokozódik a hõség: csaknem mindenütt 25 fok fölött lesz a napi középérték, az ország nyugati, délnyugati felén a 27 fokot is sokfelé elérheti. A kánikula folytatódik a hét végén és a jövõ hét elején is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!