2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hatvanéves hallgatója lehet a felsõoktatásnakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-22 11:36:43
A legidõsebb felvételizõ 61 éves volt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskolán, õ egyike az intézménybe jelentkezõ 5518 hazai és külföldi diáknak. A legkedveltebb szak már nem a kommunikáció, hanem a turizmus.

A felvételizõk száma 12 százalékkal nõtt a tavalyhoz képest. A BKF-en a pótfelvételi még azoknak is kínál lehetõséget, akik esetleg nem érték el a szükséges 280 pontot, egyes szakokra ugyanis nem az érettségi és tanulmányi eredmények jelentik a belépõt, hanem kifejezetten a felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény - közölte a BKF.

A pótfelvételizõk egy része duális képzésben is részt vehet, õk a fõiskola keretein belül Európa egyik vezetõ számviteli vállalatánál, a Process Solutions-nél, és a KIT-nél szerezhetnek majd gyakorlatot. A pótfelvételi jelentkezést július 27-tõl lehet beadni az e-felvételi rendszeren keresztül.

Beindult az emberi erõforrások szak

A fõiskolán a legtöbb diák a turizmus és vendéglátás szakra jár majd, a következõ legnépszerûbb szak a kereskedelem és marketing. Még mindig tartja magát harmadik helyen a kommunikáció és médiatudomány, de felzárkózóban van a gazdálkodási és menedzsment, valamint az emberi erõforrások szak is. Ez utóbbi erõsödése országos tendencia - közölte a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola.

Csütörtökön kiderülnek a ponthatárok

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ázsiából érkezik a legtöbb külföldi diák

Magyarországon levelezõre egyre kevesebben járnak, a BKF-en a tavalyihoz képest 4 százalékkal többen szeretnének ezen a tagozaton végezni. Egyre több a külföldi diák, Brazíliából éppúgy adtak be jelentkezési lapot, mint Svájcból, de a legtöbben Ázsiából érkeznek majd.

A fõiskolára felvételizõ magyarok fele budapesti, a másik feleaz ország többi régiójából vegyesen jelentkezett. A felvételizõk között a hölgyek képviselik magukat nagyobb arányban, a fiúk aránya 34 százalékos.

 

A ponthatárokat július 23-án este hirdetik ki, azok ezzel egy idõben elsõként a www.felvi.hu honlapon is elérhetõk lesznek. Azok a felvételizõk, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még aznap este sms-értesítést is kapnak az eredményekrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!