2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Százmilliónyi készpénzt és ékszert találtak a rendõrökForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-23 13:14:34
Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki Debrecenbe járt betörni - mondta Muszka Zoltán, a Debreceni Rendõrkapitányság bûnügyi osztályának vezetõje. A 47 éves gyanúsított - akit kisebb értékû lopásai miatt már ismertek a nyomozók - tizenöt debreceni betörést ismert be, amelyet egyedül követett el.

Tarcsa Csaba, az Országos Rendõr-fõkapitányság fõkapitányi biztosa elmondta: a rendõrség összehangolt akciót indít a lakásbetörések megelõzésére, valamint az elkövetõk felkutatására az ország valamennyi megyéjében. A rendõrség célja a megyéken átívelõ bûnügyi elemzõ-értékelõ tevékenység fokozásával a sorozatjellegû betöréses lopásokhoz köthetõ bûnözõi körök felszámolása.

A múlt héten fogták el

Az ecseri férfit a múlt héten fogták el. A gyanú szerint elõször egy debreceni családi házba tört be, ahonnan aranytömböt, ékszereket, készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel késõbb egy másikból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket vitt el.

Rendõrök vigyázták a bûnjeleket

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

15 betöréshez köthetõ Debrecenben

Az eddigi adatok szerint a környéken 15 olyan betörés történt, amely az elkövetõ terhére róható. A tettes az esetek többségében milliós értékû zsákmánnyal távozott, összesen mintegy 50 milliót szerzett. A házkutatásokon 100 millió forint értékû ékszert és készpénzt foglaltak le, emiatt a rendõrség vizsgálja, hogy a férfi Debrecenen kívül is követett-e el betörést.

Hátsó teraszajtón vagy emeleti ablakon ment be

Muszka Zoltán arról is beszélt, hogy a férfi rendszerint a hátsó teraszajtón vagy az emeleti ablakon át jutott be a ingatlanokba. Este ment a városba, kifigyelte, melyik háznál ég a villany, hol vannak otthon. A házakban csak pár percig tartózkodott, olyan eset is volt, amikor becsukta maga után az ajtót.
A férfinél a rendõrök bûncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésõt, illetve kesztyût találtak és foglaltak le.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!