2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Alig nyaralnak a magyarokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-27 12:10:09
Utasbiztosításokról kérdezõsködött egy cég, de a felmérésbõl az derült ki, hogy sokan ki sem teszik a lábukat otthonról. Az ok a pénzhiány.

Fõleg anyagi okok miatt egyáltalán nem tervez nyaralást a Genertel utasbiztosításokkal kapcsolatos felmérésében megkérdezett magyarok fele, derül ki a cég közleményébõl. A biztosító eredetileg azért hívott fel 500 embert, hogy megtudja, milyen biztosításokat kötnek, ha útra kelnek. A felmérésbõl az is kiderült, hogy aki nyaralni megy, az inkább belföldi úti célt választ: itthon a megkérdezettek 35 százaléka üdül, külföldre csupán 15 százaléka utazik idén. A külföldi úti célok közül a legnépszerûbb Horvátország, ide utazik a megkérdezettek 3 százaléka.

A biztosító felmérése hasonló eredményt hozott, mint a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi állapotokat összegzõ, nemrég kiadott felmérése. A KSH adataiból kiderül, hogy 2014-ben a magyar lakosság közel fele vett részt belföldi utazáson.

Fürdõzõ a Balatonon - MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI/Varga György

Az év során a hazai turisták 15 millió többnapos belföldi utazást tettek, és 61 millió napot töltöttek el ezek során, ami kismértékû pozitív változás az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi turizmusból kimaradókat – bár csökkenõ mértékben, de továbbra is – az anyagi lehetõségek hiánya tartja vissza az utazástól. A magyarok 2014-ben 16 millió alkalommal utaztak külföldre, 1,9 százalékkal többször, mint elõzõ évben.

A Genertel felmérése szerint a külföldre utazó magyarok 12 százaléka egyáltalán nem köt semmilyen utasbiztosítást nyaraláskor. Akik igen, azoknak több mint 30 százaléka ár alapján választ. Akinek van pénze külföldi nyaralásra, nem feltétlenül spórol a biztosításon: a megkérdezettek több mint 40 százaléka a közép-árkategória mellett dönt, azaz nem a legolcsóbb biztosítást veszi meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!