2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Túl gyorsan úszott egy magyar az ifi olimpiánForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-28 10:34:56
Négy érmet nyertek hétfõn a magyarok a Tbilisziben zajló európai ifjúsági olimpiai fesztiválon. Az aranyérmes Késely Anna annak ellenére gyõzni tudott, hogy az elsõ ötvenen gyorsabban úszott, mint tervezte.

Késely Ajna a 200 méteres pillangó döntõjében 2:15.04-es idõvel nyert aranyérmet. A verseny után elmondta,az idejével egyáltalán nem elégedett, és azzal sem, hogy az elsõ ötvenet a tervezettnél gyorsabban úszta,noha belülrõl ezt nem érezte. "Sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy az erõmet optimálisan be tudjam osztani kétszázon" – tette hozzá önkritikusan.

Márton Richárd 1:50.42-vel a harmadik helyen végzett a 200 méter gyorsúszás döntõjében. Röviddel késõbb ismét vízbe ugrott, és nyert szintén bronzérmet a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként Végh Istvánnal, Barta Mártonnal és Holló Balázzsal.

Gyurinovics Fanni a 400 m vegyes döntõjében negyedikként zárt.

Pavuk Tira eközben 2000 méter akadályfutásban állt rajthoz. Viszonylag lassan kezdett, körökön keresztül a hatodik-hetedik helyen haladt, áma hajrát megnyomta, és harmadikként ért célba.

Lány kosárlabda-válogatottunk 67-53-ra legyõzte Lettország csapatát az elsõ csoportmérkõzésen, és bizakodva készülhet a baltiaknál jóval komolyabb játékerõt képviselõ oroszok és a franciák ellen.Fiú kézilabdázóink hatgólos elõnyt leadva kaptak ki 27-24-re Norvégiától.

Teniszezõink közül Khin Dániel esélyt sem adott a liechtensteini Serafin Zuendnek (6:0, 6:0) az elsõ fordulóban, a következõ körben a belga Tibo Colson lesz az ellenfele. Spéder Eszter (Juvan, 4:6, 0:6), Visontai Tímea (Paulenka, 1:6, 1:6) és Vörös Máté (Davlianidze, 4:6, 3:6) viszont búcsúzott az egyes küzdelmeitõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!