2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Megerõsítenék az osztrák-magyar határ védelmétForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-29 09:53:45
Megerõsítené az osztrák-magyar határ védelmét az osztrák belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium. Az intézkedés része a hatóságok által az embercsempészet ellen meghatározott ötpontos programtervnek.

A határkontroll mellett a Magyarországról érkezõ vonatok ellenõrzése, a nyomozók számának növelése, a csempészek büntetésének szigorítása és speciális szakértõ ügyészek alkalmazása szerepel a tervezett intézkedések között - értesült a Kronen Zeitung címû osztrák lap online kiadása.

Közös ellenõrzés

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter közölte, hogy további határbiztosító ellenõrzésre van szükség. Sajtóhírek szerint

a belügyminisztérium tárgyal Magyarországgal az Ausztriába érkezõ vonatok ellenõrzésérõl.


Rendõrök õrzik a határsértõket

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A belügyminisztérium közlése szerint az osztrák és a magyar rendõrség közösen fogja a vonatokat és az érintett magyarországi pályaudvarokat ellenõrizni, így megakadályozhatják, hogy az illegálisan utazók Ausztriába menjenek tovább.

Gondot okoz az embercsempészet

Úgy tudni, az csempészek fejenként két- és nyolcezer euró, átszámítva 600 ezer és 2,4 millió forint közötti összegért szállítják a bevándorlókat. Ausztriában az utóbbi hetekben több embercsempészt és általuk veszélyes körülmények között utaztatott embert tartóztattak fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!