2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
További rezsicsökkentésrõl beszél a nemzeti közmûcégForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-29 10:17:28
Az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató irányítása alatt álló Fõgáz megpályázta a piacról kivonuló Tigáz ügyfeleit az Energetikai Hivatalnál. A másik két nagy lakossági szolgáltató ügyfeleit már megnyerte, ha a Tigáz ügyfeleit is megkapja, akkor a nemzeti közmûcég lesz az egyetlen gázszolgáltató a piacon. A nemzeti közmûcég szerint lehet még rezsicsökkentés, mert a bevételeket vissza fogják forgatni.

Az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató szakmai irányítása alatt álló Fõgáz a mai napon pályázati anyagot nyújtott be az engedélye visszavonását kérõ Tigáz földgázfelhasználóinak ellátására a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) nyilvános felhívására. A MEKH pozitív döntése esetén a jövõben a Fõgáz láthatja el a Tigáz mintegy 1,2 millió fogyasztóját is, tájékoztat közleményében a Fõgáz.

Egy gázcég mind fölött

"Az utóbbi hónapok intenzív szakmai munkájának eredményeként megfelelõ körülményeket teremtettünk a fogyasztók zökkenõmentes átvételére.Pozitív döntés esetén a Fõgáz lesz Magyarország egyedüli földgáz egyetemes szolgáltatója"– mondta Horváth Péter, az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Tigáz volt az utolsó

A másik két nagy magántulajdonú egyetemes szolgáltató, az E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. áprilisban kérte a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivataltól egyetemes földgázszolgáltatói engedélyének visszavonását.

A megadott határidõre egy gázszolgáltatótól, az állami tulajdonban lévõ Fõgáz Zrt.-tõl érkezett ajánlat a két szolgáltató lakossági fogyasztóinak ellátására kiírt nyilvános felhívásra. A hivatal alkalmasnak találta a Fõgáz Zrt. ajánlatát, ígya társaság láthatja el a jövõben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. ügyfeleit- közölték június 12-én.

A többi gázszolgáltató ügyfeleit már megszerezte a nemzeti közmûcég

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

További rezsicsökkentés

Az ENKSZ Zrt. az állami tulajdonba kerülõ társaságoknál beazonosítja azokat a lehetõségeket, ahol a külön-külön milliárdos költségeket felemésztõ tevékenységek optimalizálása megtörténhet, ígéri közleményében a vállalat. Az optimális üzemméret és költséghatékonyság elérése akkor történhet meg, amikor az ENKSZ már több közmûágazatban is jelen lesz.Az ENKSZ a nemzeti közmûszolgáltatáshoz tartozó társaságok eredményét visszaforgatja a jobb ügyfélkiszolgálás és a további rezsicsökkentés érdekében,állítja a cég. Az ENKSZ második lépcsõben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, mûködése pedig a távhõszolgáltatással válik teljes körûvé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!