2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
„Alapjáraton” is „hasít” a kultúra…Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-03 08:30:51
Címkék: Programok
Debrecen – Húsz nap, tizenkét rendezvény, három helyszínen – egy hét múlva, az október 10–11-ei Ákos-koncertekkel megkezdõdik a Debreceni Õszi Fesztivál.

– Az õszi és a tavaszi összmûvészeti sorozatok korábban eseménydúsulást jelentettek Debrecen kulturális életében, mostanra azonban már kevésbé. Egyszerûen azért, mert immár a két fesztivál közötti idõben is igen sok a program – mutatott rá Kósa Lajos polgármester. – Debrecennek kialakult egy olyan kulturális „alapüzeme”, amellyel az év minden idõszakát eseménydússá teszi.
– Bár nagyon sok történés zajlik fesztiválidõn kívül is, mégis, szükség van arra, hogy koncentráltan, minden mûfajból izgalmas pillanatokat villantsunk fel – fûzte hozzá Siklósi Csaba, a Fõnix Rendezvényszervezõ Kht. programigazgatója. – A tavalyi fesztiválra emlékezve, akkor Sebestyén Márta, az idén pedig a Muzsikás együttes jön Debrecenbe. 2007-

ben az õsz egyik legsikeresebb koncertje az Edda „unplugged” estje volt a Kölcseyben, az idén pedig Ákos, illetve a PG Csoport „lassú koncertje” jelenthet párhuzamot – tallózott az események közt a programigazgató. – Régi vágyunk volt, hogy Debrecenbe hozzuk a Sose halunk meg címû film alapján készült zenés játékot, ez alkalommal a Fõnix Csarnok befogadóterét sajátos színházi arénává szûkítve.

A harmadik helyszín az Apolló mozi, ahol a hagyományosan fergeteges sikerû frankofón filméjszaka mellett két díszbemutató is lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!