2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 
Jól fizet a járványForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-07 11:44:13
Nem csak a vakcinázásból lehet jó pénzt csinálni. Áruljon H1N1-ajándéktárgyakat!

Bár világszerte halálos áldozatokat követel, egyre gyarapszik azok száma, akik valamilyen formában remek üzletként tekintenek a H1N1-járványra. Most nem elsősorban a hazai oltóanyagot gyártó Omninvest offshore cégek mögött bújócskázó tulajdonosaira gondolunk – bár kétségtelen, hogy a vakcinagyártásban hihetetlenül sok pénz van –, hanem azokra, akik remekül fizető politikai kapcsolatok híján kénytelenek beérni a maradékkal. Bár akinek van egy kis fantáziája (és tegyük hozzá: gyomra), az akár H1N1-járvánnyal kapcsolatos ajándéktárgyak forgalmazásával is betegre keresheti magát – megjegyeznénk: e a kór tüneteit (mármint a gazdagságét) mi is szívesebben elviselnénk, mint magáét a H1N1-ét.

Az egyik mütyürkekereskedő oldalon elsősorban ötletes feliratokkal ellátott pólókhoz juthat hozzá az, akinek elég kicsavart az ízlése hozzá, hogy ilyesmit magára húzzon. Csak néhány gyöngyszem a megszokott helyeken (mellkas, hátközép) olvasható dumákból: H1N1 - Ne üss meg! Vagy: Nem kaptam el a H1N1-et. A H1N1 kapott el engem. És egy gyengébb: Aporkalypse now! (A szójátékban a pork a sertéshúsra, az egész szöveg az Apokalipszis most című Coppola-filmre utal.) Na még egy: Túléltem a 2009-es nagy sonkajárványt Persze vannak veszélyesebbek is: Mondj nemet a védőoltásra!.

A pólók ettől függetlenül is árulkodnak némi politikai inkorrektségről. Rendre megjelennek rajtuk például a szegény rózsaszín malacokat méltatlanul diszkrimináló feliratok, amelyek továbbra is sertésekkel hozzák összefüggésbe a kór terjedését, vagy ott vannak azok az emblémák, amelyek a ghostbusters-logó mintájára készültek – a swinebusters felirat alatt áthúzott piros karika, melynek közepén egy gyanúsan nyílt tekintetű malacka képe látható.

A feliratok és az ábrák természetesen más ajándéktárgyakon is megtalálhatók: baseballsapkák, bögrék, kulcstartók, malacokkal telehímzett nyakkendők kaphatók, illetve rendelhetők meg az oldalon, de beszerezhető itt olyan kitűző is, ami végre praktikus tanácsot fogalmaz meg: Moss kezet!.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!