2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Felhõszakadások tehetik tönkre az ünnepetForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-08-20 13:08:44
Napsütésre és záporokra is számítani lehet a négynapos hosszú hétvégén, augusztus 20-án azonban tíz megyében teheti tönkre az ünneplést zápor, zivatar és felhõszakadás. Budapestre és környékére nem adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, de a felhõk nem sok jót ígérnek.

Ma már nagyobb területen felszakadozhat a felhõzet, a Dunántúl középsõ területein valószínû a legtöbb napsütés.

A nyugati, déli határvidéken, a Tiszántúlon még napközben is valószínû esõ, zápor, egy-egy zivatar, de ritkább és kevesebb lesz a csapadék.

Több helyen megélénkül, elsõsorban az Észak-Alföld térségében, valamint zivatarok környezetében meg is erõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 13–18, a legmagasabb hõmérséklet 19–25 fok között valószínû.

Felhõszakadás tíz megyében

A veszélyjelzés szerint csütörtökre a nap folyamán várható sok esõ miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéreadtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében felhõszakadásra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Ezekben a megyékben csütörtökön az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is hullhat.

Egyre kevesebb felhõ

Pénteken általában gomolyfelhõs, napos idõre van kilátás, de az ország keleti, északkeleti harmadán több lesz a felhõ, és a Dunától keletre elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

Napközben megélénkülhet a szél. A minimum-hõmérséklet 11–16, a maximum-hõmérséklet 20–25 fok között alakul.

Szombaton napos idõ várható sok gomolyfelhõvel. A középsõ és keleti megyékben lesz felhõsebb az ég, nagyobb eséllyel ezeken a helyeken fordulhat elõ elszórtan záporesõ.

A leghidegebb órákban 11–16 fok lehet. Napközben 20–25 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap is túlnyomóan napos idõ várható, kevés gomolyfelhõvel, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elõ.

A minimum-hõmérséklet 9–14, a maximum-hõmérséklet 22–26 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!