2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Betiltották a veszélyes csokoládétForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-06 12:57:39
Földimogyorót tartalmazó csokoládé pralinét kellett kivonni a kereskedelmi forgalomból több európai tagállamban, köztük Magyarországon is. A riasztás szeptember 3-án este érkezett az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén.

A belga hatóság által kezdeményezett riasztás szerint a termék nem jelölt allergén összetevõt, földimogyorót tartalmaz. A Nébih felhívja a földimogyoróra érzékeny fogyasztók figyelmét, hogy a kifogásolt terméket ne fogyasszák el.

A földimogyoró fogyasztása az arra érzékenyeknél kis mennyiségben is hirtelen kialakuló, súlyos allergiás reakciót okozhat! Éppen ezen okokból is alapvetõ élelmiszerbiztonsági elvárás – a 1169/2011/EU rendeletben foglaltaknak megfelelõen –, hogy a potenciális allergénekre vonatkozó tájékoztatásnak minden esetben a fogyasztók rendelkezésére kell állnia.

A kép illusztráció.

Forrás: AFP/Patrick Hertzog

A termékek a „Choceur” belga praliné (tételazonosító: L 1523021), valamint a „Palace” válogatott belga praliné (minõség-megõrzési idõ: 16.08.2016), melyeket az áruházak levettek a polcokról.

A termékek forgalomból történõ kivonásának hatósági ellenõrzése folyamatban van. A hatóság fokozottan kéri az élelmiszerintoleranciában és allergiában szenvedõ fogyasztókat, hogy aki már vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott termékbõl, ne fogyasszák el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!