2024. április 24. Szerda, György.
 
Az interneten fognak össze a migránsokértForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-06 13:17:02
Bár a tárgyi adományokat több helyen leállították, más módok is vannak arra, hogy segítsünk a migránsokon.

Egész Európában weboldalak és közösségi médiacsoportok jöttek létre azért, hogy könnyebbé tegyék a migránsokviszontagságokkal teli útját.

Egy erre a célra létrehozott német weblapon például a felhasználók meghirdethetik a menekültek számára kiadható, üres szobáikat.

Németországban és Ausztriában jelenleg 400 hirdetés van a honlapon,de a szolgáltatás nemsokára Franciaországban is beindul.

A Calais-ban és Görögországban ragadt migránsoknak Amazon-kívánságlistáról lehet venni fogkrémet, alsónemût és egyéb, alapszükségleteket kielégítõ dolgokat. (Az adományok nagy száma miatt a kívánságlistát idõnként felfüggesztik.)

A menekülteket segítõ Migration Aid nevû szervezet egyFacebook-posztban azt kérte, ha valaki ellátmányt rendelne (a csoport szerint ezt pl. a Tescótól lehet), akkor szeptember 15. után kérje a kiszállítást, mivel nem tudják az adományokat hol tárolni.

A segítõk a szervezést megkönnyítõ Facebook-csoportokat is létrehoztak:Izlandon 900 család ajánlotta fel a közösségi oldalon, hogy szír menekülteket fogadnak be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!