2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Magyar szögesdrót-politikáról ír 42 értelmiségi MerkelnekForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-07 20:31:06
Negyvenkét magyar értelmiségi fordult nyílt levélben Angela Merkel német kancellárhoz a Magyarországra érkezõ menekültek befogadásáért.

"Európa körül zajló polgárháborúk elõl menekültek ezreiért, akik az Európai Unió csõdöt mondott menekültügyi politikájának túszaiként és egy egyre fékeveszettebb nemzeti kormányzat játékszereként kénytelenek Magyarországon emberhez méltatlan körülmények között a bizonytalan holnaptól rettegni" - írja levelében az a negyvenkét értelmiségi, akik Angela Merkelhez fordultak. Az aláírók - köztük Demszky Gábor, Budapest korábbi polgármestere és Aczél Ágnes szociológus - a Népszabadság online-on közzétett levelükben szégyenletesnek és megalázónak tartják a kialakult helyzetet, hiszen szerintük eddig a magyarok arra lehettek büszkék, hogy õk bontották ki az elsõ követ a berlini falból.

A kormány bevándorlásról szóló plakátja a fõváros XV. kerületében, Rákospalota határában

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A levélben felsorolják, hogy a kormány plakátokon és tévémûsorokon keresztül félelmet kelt a menekültekkel szemben, amivel nincs más célja, mint a szélsõjobboldali szavazók megnyerése. Azt is megemlítik, hogy a szélsõjobboldali parlamenti képviselõk szavazataival szeptember 15-tõl már menekültügyi válsághelyzetre hivatkozva szükségállapotot vezethetnek be. Merkelnek címezve még azt írják, hogy "A szolidaritás és a humanitás fölmondásának politikusai ugyan magyar politikusok, de egyszersmind az Ön pártszövetségesei is.Hónapok óta úgy viselkednek Magyarországon, mintha az Európai Néppárt kikiáltotta volna a xenofóbia kalifátusát, és bevezette volna az intolerancia és a nemzeti önérdek saríáját."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!