2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Katonazenekar csinál kedvet a honvédséghezForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-07 20:33:40
Toborzónapot napot tart kedden a Magyar Honvédség Hadkiegészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár a fõvárosi Petõfi laktanyában.

Vanyur Tibor, a hadkiegészítõ parancsnoka hétfõ reggel az M1 aktuális csatornán elmondta: céljuk, hogy mindenkivel - kiemelten a fiatalokkal - megismertessék a katonák életét, felkeltsék érdeklõdésüket a katonai hivatás iránt, megtalálják a Magyar Honvédség utánpótlását.

Minden megyeszékhelyen

A fõvárosi Petõfi laktanyában kedden tartják a toborzónapot, de - mint a parancsnok kiemelte - az egész országban minden megyeszékhelyen vannak a régebben "hadkieg" néven ismert toborzóirodáik. Ott mindenkinek elmondják, hogy mik a bekerülés feltételei, milyen körülményekre, milyen illetményekre számíthatnak a hadseregben - fejtette ki Vanyur Tibor.

Egész napos program

Ádám Barna, az MH 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka azt mondta: a Petõfi laktanyában kedd délelõtt 10 órakor a honvédség központi zenekara indítja a napot. Az egész napos program keretében az érdeklõdõk megismerhetik a dandár életét és feladatait. Lehetõség nyílik bepillantani a katonák körleteibe, megtekinthetik a fegyverszobákat, de lesz zenekari, díszelgõ, katonairendész- és haditechnikai bemutató is - ismertette az ezredes.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!