2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fizetõssé tette a parkolást a TescoForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-08 19:06:49
Fizetõparkoló lett a Tesco Váci úti áruháza elõtti parkoló. A multi sorompókat szerelt fel, az áruházlánc pont a vevõk érdekeit tartja szem elõtt.

Hvg.hu írta meg elõször, hogy egy talpig esõköpenybe burkolózott automatapótló hölgytõl lehet parkolócédulát átvenni a Váci úti Tesco parkolójában. A cetlin a Szent György Biztonsági Megoldások Kft. logója szerepelt.

Ne legyen P+R parkoló

A Váci úti áruház parkolóját sokan úgynevezett P+R parkolónak használták, ezzel pedig az áruházba érkezõ vásárlók elõl foglalták el a parkolóhelyeket, ezért döntöttünk a fizetõ parkolás mellett - írta a Tesco az Origónak.

A díjfizetési kötelezettség bevezetése a vásárlók érdekeit szolgálja, hogy az áruház bejárataihoz közelebb esõ területeken is legyen szabad parkolóhely.

Fotó: Bielik István - Origo

Az elsõ 3 óra ingyen van

A parkolás az elsõ 3 órában ingyenes, utána minden megkezdett óra 500 forintba kerül. Érkezéskor a vásárlók parkolócédulát kapnak, rajta az érkezés idejével. Kifelé ez alapján tudják, hogy kell-e fizetni, vagy nem – írta a Tesco.

A Tesco vizsgálja, hogy vásárlói érdekében máshol is fizetõssé teszi üzletei elõtt a parkolást. A parkoló területe a Tesco tulajdona. A legfontosabb cél az, hogy a vásárlók kényelmesen tudjanak parkolni, és a konstrukciót is ennek megfelelõen alakították ki – írták az Origónak.

A karácsonyi idõszakban a parkoló díjkötelezettség alóli felmentésérõl egyelõre nem született döntés, ennek lehetõségét még vizsgálják.

A Tesco lépése nem egyedi, az IKEA is pénzt kér a parkolásért az Örs vezér téri áruházában, ott az elsõ két óra ingyenes, és a legalább 10 ezer forintos vásárlás pedig mentesít a parkolási díj megfizetése alól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!