2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Lencsevégre kapták a csodaszarvastForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-08 13:35:27
A mitikus fehér szarvast ritkán sikerül lefotózni.

A vadon élõ állatok rajongóinak minden bizonnyal egyik legnagyobb élményében volt része Ken Grindle fotósnak, aki megpillanthatta a titokzatos fehér szarvast. S nem csak, hogy látta a legendás állatot, de az amatõr fotósnak sikerült megörökítenie a szarvast Gloucestershire-nél.

- Ledöbbentem mikor megláttam a fehér szarvast - mondta a fotós a Daily Mail brit hírportálnak nyilatkozva. - Egy menedékhelyen táboroztam, amikor egyszerûen elsétált elõttem. Csodálatos teremtmény és nagyon szerencsés vagyok, hogy láthattam, ez nagyon keveseknek adatik meg.

Elmondta azt is: nagyon óvatosan vette elõ a gépet, s imádkozott, nehogy lemerüljön a gép, mielõtt fotózni tudna. Nem voltam biztos abban, hogy valóban megvan a csodaszarvasról a kép. Ezért egész úton izgultam, míg hazaértem...


Az állatok közül a legáltalánosabb tiszteletben a szarvas részesült. Ehhez a sok nép által kedvelt, szentként tisztelt lényhez több monda és legenda kapcsolódik. A csodaszarvas egy a hun-magyar mondakörben és a magyar népi hagyományokban is ismert mitikus állat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!