2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
H1N1-es beteg a Kenézy Kórházban - másfél hónapja oltatta be magátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-08 13:46:55
A beteg elmondása szerint másfél hónappal az esemény elõtt H1N1 védõoltásban részesült.

A 29 éves férfibeteg 2009. november 27-én jelentkezett a Kenézy Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályának ambulanciáján. A kialakult légzési elégtelenség miatt, valamint a felmerült influenza fertõzés gyanúja alapján az infektológiai konzíliumot követõen az Intenzív Terápiás Osztályra került felvételre.

A beteg elmondása szerint másfél hónappal az esemény elõtt H1N1 védõoltásban részesült. Infektológiai szempontból a beteg emelt dózisú vírusellenes szert (oseltamivir) kapott gyomorszondán keresztül, illetve párhuzamos antibakteriális kezelés is indult.

Légzési elégtelenség miatt gépi lélegeztetést is alkalmaztunk.

Több alkalommal küldtünk mintát az Országos Epidemiológiai Központba és az ÁNTSZ Regionális Laboratóriumába a H1N1 fertõzés igazolására, melyek bizonytalan eredményei miatt újabb minta került elküldésre a napokban. Emellett igazolódott a tüdõ bakteriális fertõzöttsége is.

Ezt követõen a beteg állapota fokozatosan javult, köszönhetõen az intenzív osztályos kollégák közremûködésének és az idõben elindított hatékony kezelésnek.

A mai napon a beteg átvételre kerül kórházunk Infektológiai Intézetébe, ahonnan további kezelést követõen, feltehetõen néhány napon belül otthonába távozhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!