2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A szülõk nem akarnak házi feladatotForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-26 12:41:18
A diákok inkább, a szülõk kevésbé örülnek az õszi szünetnek, ugyanis a gyerekek elhelyezésérõl és étkeztetésérõl ilyenkor nekik kell gondoskodni - véli a Magyarországi Szülõk Országos Egyesülete. Az egyesület szerint mivel alig kezdõdõdött el a tanév, korai volt a szünet kiosztása, de ha már így történt, legalább házi feladatokkal ne terhelje az iskola a diákokat.

Az õszi szünet napjain az iskolákat nyitva kell tartani, és gondoskodni kell a tanulók testi épségének megóvásáról, foglalkoztatásáról és a rászoruló tanulók napi háromszori étkezésének megszervezésérõl - írta közleményében a Magyarországi Szülõk Országos Egyesülete (MSZOE).

Az egyesület elnöke, Keszei Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a felügyeletet és az étkeztetést igényelni kell, ha a munkavállaló szülõnek nincs elég szabadsága, hogy otthon maradjon kiskorú gyermekével a szünetek idejére, és nem tudja megoldani a tanuló felügyeletét és étkeztetését.

Felesleges az õszi szünet?

Az egyesület szerint nem olyan régen kezdõdött el a tanév, még ki sem osztották az összes tankönyvet, a tanulóknak még nincs érdemjegye minden tantárgyból, még egy intõt sem kaptak, még nem alakult ki bennük az iskolába járási feszültség, a pedagógusok sem fáradtak el a sziszifuszi munkától, ezért szülõi nézõpontból szükségtelen az õszi szünet.

A szünetben jobb esetben pihennek a diákok, hacsak nem kaptak erre az idõre is házi feladatot

Forrás: MTI/Beliczay László
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!