2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
300 megabitre kapcsolt NyíregyházaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-03 16:30:41
Az országban elsõként Nyíregyházán vált elérhetõvé a másodpercenként 300 megabites mobilinternet a Telekom hálózatán.

Az országban elsõként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program elsõ állomásán vált elérhetõvé a másodpercenként akár 300 megabites névleges letöltési sebességû mobilinternet-szolgáltatás a Telekom hálózatán.Ez jelenleg a Magyarországon elérhetõ leggyorsabb mobilinternet.

A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetõvé teszi, az LTE-Advanced, amely a 4G következõ lépcsõfokát jelenti. A Telekom 4G-szolgáltatása jelenleg már az ország lakosságának 97 százaléka számára elérhetõ.

Kétszeres adatsebesség

A Telekom éppen egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 megabites technológiát - a levegõbe emelkedõ drón, és több kültéri mozgó kamera által közvetített, szuper 4K-felbontású videotartalom közvetítésével.

300 megabitre kapcsoltak

Forrás: Telekom

Ma pedig Nyíregyházán kapcsolta be elsõként a villámgyors mobilinternet-szolgáltatást az Ericssonnal közösen. Az LTE-Advanced által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest

akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak.

A technológia jelentõsége abban rejlik, hogy a nagy adatigényû tevékenységek során - zeneletöltés, videostreamelés, játékappok -, a felhasználó nagyobb sebességet és jobb felhasználói élményt érhet el csúcsidõben, vagy olyan tömegrendezvényeken, mint a futballmérkõzések és fesztiválok.

Eszi az adatot a zenestreamelés

Forrás: AFP/Markus Gilliar

Az LTE-Advanced technológián alapuló kereskedelmi szolgáltatás a világon elsõként a dél-koreai SK Telecom vezette be Szöulban és két további városban.

Tízszeresére nõ a forgalom

2021 végére csaknem tízszeresére, havi 51 exabájtra növekszik a globális mobil adatforgalom, derült ki az Ericsson legfrissebb mobilitási jelentésébõl.Európában az okostelefonok száma eléri majd a 880 milliót,és a mobiltelefon elõfizetések több mint 70 százaléka okostelefon lesz.

Nyugat-Európában az egy aktív okostelefonra jutó adatforgalom 2021-re a jelenlegi 2 gigabájtról 18 gigabájtra emelkedik. Mindez nagyban megnöveli a mobilhálózatokkal szembeni elvárásokat.

A jelenlegi többféle szabvány (2G, 3G, 4G) kezelése mellett a rendelkezésre álló frekvenciasávok hatékony felhasználásával, optimális terheléselosztással kell megfelelniük a növekvõ piaci igényeknek.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!