2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Erre figyeljen vásárláskor!Forrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-10 20:14:27
15 termékcsoport, 106 publikáció és több mint 10 000 laboratóriumi vizsgálat – csak néhány érdekes adat a Szupermenta elsõ évébõl. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tovább erõsíti termékteszt programját: megújul a honlap és bevezetik a Szupermenta emblémát, melyet a jövõben a dobogós termékek használhatnak.

"A Szupermenta termékteszt egy olyan komplex, biztonsági, minõségi és kedveltségi vizsgálatokat is magába foglaló sorozat, amely a maga nemébenegyedülálló módon tájékoztatja és segíti a vásárlókat a döntéseik során.– fogalmazott Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelõs államtitkár a program elsõ évének eredményeit és a tervezett újításokat bemutató sajtórendezvényen.

Munkavédelmi köpeny a fekete dzseki fölött, így szabályos

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
  • Egyedülálló, mert átfogóan kezel egy-egy termékkört, ami sokszor akár 30-40 termék egyidejû vizsgálatát jelenti.
  • Ötvözi a kedveltségi vizsgálatokat a teljes körû hatósági ellenõrzéssel, amibe a laborvizsgálatoktól a jelölési szabályok betartásáig számos elem beletartozik.
  • A hatósági szakemberek hasznosítják, tematikus elrendezik és meg is osztják a vásárlókkal mindazt a tudást, ami évtizedek alatt gyûlt össze a hivatal különbözõ szakterületeinek tudásbázisában.

A program egy éve alatt 15 termékcsoportot, illetve szolgáltatást teszteltek. A paletta széleskörû, a tápoldatoktól az õrölt kávékon át egészen a balatoni fagylaltozókig terjed.Összesen 517 árut vizsgáltak és több mint 10 000 laboratóriumi mérést végeztek el.A kedveltségi kóstoláson több mint 300-an vettek részt, szakértõk és laikusok egyaránt.

Nébih: tesztek és ellenõrzések

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A termékteszt program legalább annyira szól az elõállítókhoz és a forgalmazókhoz, mint a vásárlókhoz. A program újszerûségét és elõnyeit a vállalkozói szféra is mindjobban felismeri. Több ágazati szereplõ azzal a kéréssel fordult a Nébihhez, hogy termékeiken feltüntethessék a Szupermenta teszten elért eredményt. Mivel a vásárlók érdekeit is az szolgálja, hogy a minõségi termékek minél több elismerést kapjanak, ezért a hivatal bevezet egy emblémát is a dobogós helyezetteknek.Az elismerést egy évig használhatják majd a gyártók, forgalmazók a termékek csomagolásán vagy reklámfelületeiken.

A hivatal átalakította a tesztek fõ kommunikációs felületét is: a jövõben a blog forma helyett egy jól strukturált, modern weboldalon, a honlapon érhetik majd el az eredményeket és a termékcsoportokhoz kapcsolódó hasznos információkat az érdeklõdõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!